Anunturi Gratuite

Animale

Informatii
EnciclopedieUltimele InformatiiCele mai vizionate InformatiiCele mai comentate InformatiiInformatii MedicaleAdauga InformatieComentarii Informatii
Scorpionul Imperial
In ultima vreme si la noi in tara scorpionii au ajuns animale de companie apreciate si ravnite de multi. Exotismul lor atrage cel mai mult, uneori suntem atat de atrasi de acest aspect incat nu mai luam in considerare si ce presupune de fapt ingrijirea unui astfel de artropod. Fiind o specie importata din alte parti ale lumii, are nevoie de un ambient care sa imite cat mai bine mediul sau natural. Si in tara noastra exista anumite specii de scorpioni, dar sunt protejati de lege. ATENTIE nu luati un scorpion din natura pentru ca sa il transfomati in animal de companie pentru ca: 1. incalcati legea si riscati sa va alegeti cu amenda sau chiar dosar penal. 2. un animal nascut si crescut in ... » vezi detalii   4941 vizitatori
Marsupialele
Marsupialele din care fac parte cangurul, lupul marsupial, cartita marsupiala, ursuletul marsupial koala etc.… traiesc in Australia, America de Sud si America de Nord. Aceste animale au pe abdomen o punga a tegumentului numita marsupiu, unde se afla mamelele si unde sunt adapostiti puii dupa nastere. Marsupiul este sustinut de oasele bazinului. Temperatura corpului variaza putin, in functie de temperatura mediului. CANGURUL Cangurul sare nu merge. Numai cand se apleaca sa-si ia hrana de pe pamant se sprijina si pe picioarele dinainte. Cu acestea, el apuca hrana si rupe firele de iarba.  Cand este in primejdie, fuge facand salturi mari, lungi de aproape 8m si inalte de 2-3m. ... » vezi detalii   9529 vizitatori
Pestele Piranha
Primul care a studiat vreodata un peste piranha a fost Aristotel, care i-a dat numele de  Acitipmat Anaoi (Acitipnai avaos, adica in traducere libera, "flux nemilos"). El a ramas impresionat de comportamentul acestui peste si l-a folosit ca sursa de inspiratie pentru cateva din Zona georafica Pestii piranha (Pygocentrus) traiesc in Oceanul Indian, Marea Rosie, Marea Barents, Marea Alba, Marea Mediterana si alte mari din sud.  De asemeni populeaza si Oceanul Pacific (in apropierea continentului Australia). În imaginea alaturata este prezentata distributia acestora. Habitatul Majoritatea pestilor piranha traiesc la adancimi mari si vin la suprafata doar atunci cand sunt ... » vezi detalii   14084 vizitatori
Paianjeni
Paianjen este un nume comun pentru 34.000 de specii de animale artropode cu opt picioare folosite pentru mers, prelungiri ale capului cu clesti si glande otravitoare si organe reproductive speciale pe cea de-a doua parte a corpului masculului. Ei se folosesc foarte des de matasea pe care o secreta. Ca si alte specii de arahnide, paianjenii sunt terestri, cu toate ca anumite specii s-au adaptat la viata in ape dulci, ele prinzand bule de aer sub apa si carandu-le dupa ei. Paianjenii sunt deosebit de numerosi si se gasesc in toata lumea. Cu toate ca majoritatea au mai putin de 1cm lungime, cel mai mare are un corp de 9 cm, iar piciorele pot fi mult mai lungi. Structura Structura corpului ... » vezi detalii   12922 vizitatori
Sturioni
Organizatia mondiala care reglemeteaza comertul cu sturioni -CITES stabileste anual cotele de captura pentru fiecare tara inclusiv pentru Romania. Din apele romanesti se pot pescui carne si caviar de pastruga, carne si caviar de morun precum si carne si icre de nisetru. Un kilogram de icre negre de pastruga sau de morun ajunge la 2000 lei. Cele mai mari exemplare de sturioni capturate in Romania au fost  de 17 kg la pastruga, 45 kg la nisetru si 350 kg la morun. Dunarea a fost populata cu peste 40 000 de sturioni. Un interes special sa acordat speciilor de morun, nisetru, pastruga si cega. Reproducerea artificiala si repopularea apelor este fundamentata pe cercetari serioase ... » vezi detalii   11359 vizitatori
Calutul de mare
Calutul de mare (Hypocampus hypocampus) apartine speciei pestilor, desi forma lui se deosebeste mult de acestia. Dar respira lafel, prin branhii, iar caracteristicile lui principale sunt asemanatoare cu ale pestilor. Aspectul de cal i-a dat numele de “calut de mare" .Traieste in preajma coralilor, printre algele de pe fundul marii, de care se agata cu coada. Aceasta este cea mai uimitoare specie de vietuitoare marine, fiindca masculul aduce pe lume “noii urmasi" ai familiei: femela depune circa 1500 de oua in punga pe care masculul o are in acest scop. Peste aproximativ 4-6 saptamani, masculul calut de mare aduce pe lume urmasii. Nasterea poate dura chiar si doua zile. Urmasii ... » vezi detalii   15431 vizitatori
Morsa
Populatiile de morse traiesc in Atlanticul si Pacificul de Nord, in apropierea costelor Canadei, Groenlandei si Rusiei. Problema morselor este topirea rapida a ghetarilor, care ocupa o suprafata tot mai mica din jurul Polului Nord. Din cauza topirii ghetarilor din preajma tarmurilor, animalele trebuie sa isi caute hrana in ape mult mai adanci. Se ajunge astfel la situatii in care puii sunt parasiti, grabind disparitia unui mamifer renumit pentru "apetitul" sau muzical. Alte animale amenintate de incalzirea globala sunt: Ursul polar, Balenele Beluga, Vulpea polara, Polifagul american. Sursa: www.zooland.ro ... » vezi detalii   15586 vizitatori
Pinguini
Pinguinul este o specie de pasari marine, care nu pot zbura. Traiesc numai in Emisfera Sudica. Biodiversitatea este reprezentata de un numar de 17-20 de rase de pinguini. Cea mai raspandita rasa este Pinguinul Imperial, exempalrele adulte atingand 1,1 metri si cantarind 35 de kg. Cea mai mica rasa de pinguini este Micul Pinguin Albastru, care are in jur de 40 cm si cantaresc aprox. 1 kg. Pinguinii sunt adaptati la viata acvatica, putand sa ramana in apa 18 minute. Pinguinilor le tin de cald doua straturi de pene scurte si indesate si stratul de grasime de sub piele. Daca nu pot sa zboare, pinguinii sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Isi folosesc aripile rigide si ... » vezi detalii   19974 vizitatori
Veverita
Veverita se gaseste pe intregul glob pamantesc, exceptie facand Madagascar, Australia si regiunile polare. Locuinta veveritei este o vizuina in pamant sau in copaci, daca nu gaseste scorburi pe care sa le foloseasca drept casa. Acest animal micut si foarte activ are 2 urechi mici, 2 ochi, 4 labute si o coada lunga si stufoasa, prezenta numai la veveritele care traiesc in copaci. Unele dintre ele, care poarta numele de "veverite zburatoare" au o membrana care leaga fiecare labuta din fata cu cea din spate. Aceasta membrana le este folositoare pentru a zbura dintr-un copac in altul cu mare usurinta. Culoarea blanitei difera in functie de specie, avand culorile neagra sau gri si ... » vezi detalii   19264 vizitatori
Renul
Renii se gasesc aproape de Polul Nord, pe aproape toate continentele din imprejurimi: Asia, Europa si America, numai in zonele cu tundra arctica, si in padurea nordica (in Rusia, Canada, nordul Chinei, Scandinavia si Alaska). Au aspectul asemanator cu al unui cerb mai mic, dar au mai multe kilograme decat acesta, aparand mai grasi. Copitele renului sunt mai late, ceea ce impiedica scufundarea animalului in mlastinile care se formeaza in sezoanele mai calduroase. Blana este de culoare gri-bej in timpul iernii si cafenie pe perioada verii. In zona gatului si cefei are culoarea albicioasa-galbui, iar coada este marcata cu o dunga alba care are rol de semafor care ghideaza renii in ... » vezi detalii   7981 vizitatori
Pisica
Pisica domestica este un mamifer care face parte din familia felinelor Felidae. Este un animal carnivor ce traieste in preajma omului de cel putin 3500 de ani, fiind folosita pentru a tine soarecii la distanta de gospodarii. Cu toate ca este un animal domestic, pisica nu isi pierde niciodata abilitatea de a trai in salbaticie. Pisica este un animal de talie mica, iar scheletul ei este format din 250 de oase. Coloana vertebrala este foarte flexibila, avand in continuarea ei o coada ce are rol in mentinerea echilibrului. Labele anterioare ale pisicii se termina cu cinci degete, pe cand labele posterioare, de o lungime mai mare, au doar patru degete. Muschii sunt foarte flexibili si ... » vezi detalii   48195 vizitatori
Ursul panda
Ursul Panda, numit si ursul de bambus, este un mamifer foarte dragalas si extrem de interesant. El are capul rotund, acoperit in mare parte de blana alba, iar urechile si zona din jurul ochilor de blana neagra. De asemenea umerii si membrele sunt acoperite de blana neagra, pe cand restul corpului de blana alba. Membrele superioare ale ursului au cate 6 degete ce il ajuta sa se catere in copaci si sa isi tina echilibru. Pentru multa vreme panda nu era considerat o specie de urs, fiind asemenator cu ratonul numit "panda rosu", insa, in anul 1995, a fost recunocut ca specie de urs. Ursii panda traiesc in China, in nordul Birmaniei si in Vietnam. Din cauza oamenilor ce au intrat in spatiul ... » vezi detalii   15353 vizitatori
Ursul polar
Ursul polar se gaseste mai ales in Cercul Arctic, dar si in regiunea nordica a continentelor Europa, America si Asia. Sta mult timp in apa sau pe gheata marii. Este foarte mare, iar picioarele sunt adaptate mersului pe gheata, terminandu-se cu 5 gheare incovoiate. Blana si parul sunt si ele un ajutor pentru inot. Ursul alb este cel mai greu dintre toate speciile de ursi si printre primele mamifere ca marime, cantarind intre 350 kg si 680 kg. Desi de cele mai multe ori acesti ursi traiesc singuri, se formeaza uneori si anumite grupuri, alcatuite, mai ales, din mame si pui. Acestia din urma sunt destul de firavi, nascandu-se cu ochii inchisi si acoperiti doar de o blanita fina. Abia in ... » vezi detalii   21640 vizitatori
Strutul
Strutul face parte din grupa pasarilor alegatoare si este cunoscuta drept cea mai mare pasare ce traieste in prezent pe pamant. Aceasta specie de pasare se gaseste in Africa, iar de aici s-a raspandit si in desertul Sahara. Masculul strut, spre deosebire de femela strut, este mult mai mare, avand o inaltime de 210 pana la 275 cm si o greutate de 100 - 130 kg. De asemenea, masculii au penajul inchis la culoare in timp ce femela are o culoare cenusiu spalacita.Strutii au un gat golas lung, ce se termina cu cap micut in raport cu marimea corpului. Aceasta pasare gigant, este animalul cu cei mai mari ochi din categoria vertebratelor terestre. Chiar daca au aripi, strutii nu si le folosesc ... » vezi detalii   12048 vizitatori
Iepurele
Iepurele se gaseste in aproape toate continentele, exceptie facand Antarctica. S-a adaptat la diferite climate si temperaturi (in paduri, campii, regiuni inzapezite si chiar in mlastini). Acest animal isi construieste casa in pamant, sapand adaposturi numite vizuine. Uneori iepurele prefera sa foloseasca vizuinele altor animale pentru a evita sa-si construiasca una a lui. Se intalnesc 18 tipuri de specii de iepuri, dintre care unele au nume neobisnuite, precum "coada de bumbac". Este un animal dragalas, acoperit cu blana deasa si moale. Are urechi mari si moi dar la unele specii acestea pot fi si mici si scurte. Corpul este durduliu, iar picioarele din spate sunt mai lungi si mai ... » vezi detalii   17850 vizitatori
Girafa
Girafa se gaseste mai ales in zonele uscate din Africa si in apropierea desertului Sahara. Nu se indeparteaza niciodata de copaci. Este singurul animal care are de la nastere niste noduri osoase pe cap, care constitue inceputurile de la coarne. Acesti bulbi sunt prezenti atat la mascul cat si la femela, dar aceasta din urma ii are mai mici. Girafa ajunge la inaltimea de 5,5 metri inaltime, fiind printre cele mai inalte mamifere din lume. Poate atinge o greutatea de aproximativ 800 de kg. Acest mamifer traieste in cirezi imprastiate si se hraneste cu frunze din copaci, de unde isi ia si apa necesara. Gatul ii este de mare folos pentru a ajunge la aceste frunze si a putea sa le rupa. Cand ... » vezi detalii   17482 vizitatori
Ariciul
Ariciul este un animal cu un corp rotund si picioare scurte. Spatele acestuia este acoperit cu multe ace, dar burta este pufoasa si moale. Culoarea blanitei care o acopera este alb. Are pe corp culori inchise (gri, negru sau maroniu) iar tepii au culoarea maro inchis cu alb. Are marimea aproximativ cat a unui iepure si cantareste intre 0,9 - 1,4 kg. Isi cauta hrana numai noaptea si, datorita faptului ca este foarte rezistent la toxine, poate consuma o serie de insecte toxice care pentru om ar fi daunatoare (viespi, carabusi, albine si serpi veninosi, oua de pasari, broaste si viermi), avand astfel un rol important in mentinerea controlului asupra inmultirii acestora. Pentru a se apara de ... » vezi detalii   12606 vizitatori
Zebra
Zebra este intalnita in campie, in zone deschise, dar si in munti, in Africa. Are capul alb cu pete maro, fata de culoarea maro deschis si corpul alb-argintiu sau alb-galben cu dungi negre. Ajunge la 1,5 metri inaltime si cantareste intre 200 de kg si 500 de kg. Zebrele raman impreuna cu alte exemplare, formand turme, in interiorul carora se recunosc intre ele prin intermediul mirosului, a sunetelor sau a altor semne primare. Se hranesc cu plante, frunze si iarba si sunt dependente de apa, fiind nevoite sa calatoreasca mult pentru a o gasi. Cand o gasesc sunt capabile sa bea pana la 14 litri de apa pe zi. Dungile o fac pe zebra diferita fata de restul familiei cailor. Principalul dusman ... » vezi detalii   16985 vizitatori
Ghepardul
Ghepardul este un mamifer care face parte din familia pisicilor salbatice mari, Felidae. Pieptul ii este adancit, iar talia ingusta. Are corpul acoperit cu o blana de culoare galben-inchisa cu pete negre, nunanta ce il ajuta sa se camufleze atunci cand vaneaza. Lungimea corpului este de aproximativ 115-135 cm si cantareste intre 40 si 65 de kg. Ghepardul are capul mic si urechile ascutite. De asemenea, el are doua dungi negre ce pornesc de la ochi si se termina la gura, dungi ce il protejeaza de razele solare si il ajuta sa vada la distante mai mari. Spre deosebire de alte pisici salbatice, ghepardul este atat de diferit incat este incadrat in propriul sau gen, si anume Acinonyx. Este un ... » vezi detalii   11829 vizitatori
Cimpanzeu
Cimpanzeii traiesc in Africa Centrala si de Vest, in savana deschisa sau in jungla. Se pot gasi intotdeauna in apropierea copacilor. Traiesc in comunitati de 15-20 de membri, in care copiii stau impreuna cu mamele mai mult de 10 ani si de multe ori chiar pastreaza legatura pe viata cu cele care le-au dat viata. S-a descoperit chiar ca aceste mamifere sunt capabile de afectivitate. Faptul ca stau impreuna in familii le permite o mai buna protectie si siguranta in fata pradatorilor. Un dezavantaj il constitue faptul ca nu au o locuinte stabile, mai ales in ultima perioada cand padurile sunt din ce in ce mai mult defrisate. Cimpanzeul are o blana de culoare maronie, care ii acopera corpul ... » vezi detalii   7517 vizitatori

Inapoi1 | 2Inainte



Mihai Eminescu

Ana Aslan

Alexandru Ioan Cuza
Henri Coanda

Albert Einstein
Anunturi Gratuite  |  Vanzari auto  |  Anunturi Imobiliare  |  Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto, Vanzari auto

Animale este o categorie de encilopedie in care sunt publicate articole despre animale si evolutia acestora precum si despre influenta acestora asupra societatii umane

Administrare
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2007 - 2014 Ipedia.ro