Astrologia

Informatii
EnciclopedieUltimele InformatiiCele mai vizionate InformatiiCele mai comentate InformatiiInformatii MedicaleAdauga InformatieComentarii Informatii
Publicitate
Astrologia
Cuvantul astrologie provine din doi termeni grecesti: astra, "stea", si logos, "logicã" sau "ratiune".
Zodiacul este o portiune a spatiului ceresc in formã de cerc delimitatã de orbitele planetelor. Poate fi imaginat ca o centurã spatialã celestã cu o deschidere de aproxi­mativ 15° pe care se rotesc planetele. Reprezintã si orbita vizibilã a Soarelui, numitã eclipticã. Cercul zodiacal este impãrtit in douãsprezece sectiuni; fiecare dintre ele este dispusã intr-un unghi spatial de 30°, astfel incat impreunã insumeazã cele 360° ale cercului. Aceste douãsprezece diviziuni reprezinta semnele zodiacului: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sãgetãtor, Capricorn, Vãrsãtor si Pesti.
Cand reprezentãm o diagramã sau un horoscop, se deseneazã un cerc si se imparte in douãsprezece sectiuni. Numite case, acestea se numeroteazã de la 1 la 12.
Cuspidele sau punctele de inflexiune sunt liniile de demarcatie ale caselor. Semnul plasat in cuspida casei intai - adicã linia de demarcatie a spatiului estic - este numit semnul in exaltare sau Ascendentul.
Cercetãtorii ezoterici au afirmat cã semnul ascendent care marcheazã nasterea de acum a fost semnul Soarelui in reincarnarea precedentã; ceea ce acum este semnul Soarelui va fi semnul ascendent intr-o viatã viitoare. Dacã semnul Soarelui si ascendentul cuiva sunt identice in prezent, inseamnã cã persoana respectivã repetã acel semn pentru cã el nu a fost suficient asumat intr-o reincarnare anterioarã.
Ascendentul: rotatia Pãmantului in jurul axei sale determinã personalitatea
Semnul Soarelui: rotatiile Pãmantului pe orbitã determinã individualitatea.
Planetele si semnele zodiacale
Marte guverneazã Berbecul.
Venus guverneazã Taurul si Balanta.
Mercur guverneazã Gemenii si Fecioara.
Luna guverneazã Racul.
Soarele guverneazã Leul.
Pluto guverneazã Scorpionul.
Jupiter guverneazã Sagetatorul.
Saturn guverneazã Capricornul.
Uranus guverneazã Varsatorul.
Neptun guverneazã Pestii.
Semnele zodiacale
Berbecul guverneazã capul si fata.
Taurul guverneazã gatul, laringele si urechile.
Gemenii guverneazã mainile, bratele, umerii, zona cervicalã, plãmanii si sistemul nervos.
Racul guverneazã pieptul si stomacul.
Leul guverneazã inima, coastele si portiunea superioarã a spatelui.
Fecioara guverneazã plexul solar si intestinele.
Balanta guverneazã rinichii, venele, salele, ovarele si partea inferioarã a spatelui.
Scorpionul guverneazã vezica urinarã si organele sexuale.
Sãgetãtorul guverneazã ficatul, soldul si coapsele.
Capricornul guverneazã genunchii.
Vãrsãtorul guverneazã gambele si gleznele.
Pestii guverneazã labele picioarelor.
Triplicitatea sau trigonul
Semnele zodiacale se impart in patru grupuri numite trigoane (grupuri de cate trei), corespunzand celor patru elemente: focul, pãmantul, aerul si apa.
Trigonul focului: Berbecul, Leul, Sãgetãtorul
Trigonul focului este reprezentat de temperamentul coleric sau aprins, manifestat ca naturã impetuoasã, febrilã, usor excitabilã, impulsivã, cu afectiuni inflamatorii sau biliare si cu imbolnãviri neasteptate, care sunt acute dar de scurtã duratã de obicei.
Trigonul Pãmantului: Taurul, Fecioara, Capricornul
Trigonul pãmantului este reprezentat de temperamentul flegmatic sau nervos, obser­vabil indeosebi la Fecioarã si Capricorn, prezentand manifestãri alerte, neobosite, anxioase, agitate, neurastenice, cu o predispozitie cãtre reumatism si dereglãri cronice. Semnele de pãmant reprezintã stãrile fizice sau temporale, care genereazã tendinte artistice, imaginative, studioase si organizate.
Trigonul aerului: Gemenii, Balanta, Vãrsãtorul
Trigonul aerului este reprezentat de temperamentul sangvin, manifestat printr-o circulatie intensã, predispozitie spre ingrãsare, ten bun, naturã cordialã, bunã-dispozitie, prietenie si dexteritãti generale. Se spune cã semnele de aer se caracterizeazã prin legãturi atat cu interiorul, cat si cu exteriorul organismului. Acest trigon se exprimã prin activitate, spirit stiintific si inventivitate. Are predispozitie cãtre bolile provocate de epuizare sau suprasolicitare.
Trigonul apei: Racul, Scorpionul, Pestii
Trigonul apei este reprezentat de temperamentul melancolic sau limfatic, manifestabil prin slãbiciune, anemie, paliditate, puls slab, lipsã a globulelor rosii din sange si vascularizare deficientã. Trigonul apei reprezintã conditiile de schimbare sau trans­formare. Acest trigon este cunoscut a fi emotiv, plastic si contemplativ.
Cvadratura sau modul
Semnele zodiacale se impart, de asemenea, in trei grupuri numite cvadraturi, reprezentand semne cardinale, fixe si variabile.
Semnele cardinale sau mobile: Berbecul, Racul, Balanta, Capricornul
Semnele cardinale pot fi asemãnate cu punctele cardinale ale unui compas: Berbecul - Estul; Balanta - Vestul; Racul - Nordul; Capricornul - Sudul. Se numesc cardinale deoarece sunt primele semne care deschid fiecare anotimp: Berbecul - primãvara; Racul - vara; Balanta - toamna; Capricornul - iarna.
Persoanele nãscute in perioada semnelor cardinale sunt considerate versatile, adaptabile si cu o capacitate sporitã de acomodare la conditii schimbãtoare, pe mãsura aparitiei acestora.
Semnele fixe: Taurul, Leul, Scorpionul, Vãrsãtorul.
Semnele fixe pot fi asimilate perioadei de mijloc a anotimpurilor
Cei nãscuti in aceste semne fixe sunt mai stabili in privinta felului de-a fi si a opiniilor decat cei nãscuti in perioada semnelor mobile sau cardinale. Au apetentã pentru continuitate, iar orice schimbare sau sovãire le pare dificilã. Nu se rãzgandesc prea usor si le este mai greu sã se adapteze sau sã se acomodeze.
Semnele variabile sau comune: Gemenii, Fecioara, Sãgetãtorul, Pestii
Semnele variabile reprezintã a treia sau ultima lunã anotimpului.
Cei nãscuti in semnele variabile sunt mai mult sau mai putin dotati cu trãsãturi specifice celorlalte douã perioade, de unde capacitatea de adaptare la natura acestora; in consecintã, acestia pot pãrea instabili pentru nativii semnelor cardinale si fixe.
Clasificãri
Semne fertile (prospere): Racul, Scorpionul, Pestii.
Semne sterile: Berbecul, Gemenii, Leul, Fecioara, Sãgetãtorul, Vãrsãtorul.
Semne relativ fertile: Taurul, Balanta, Capricornul.
Semne masculine sau pozitive: Berbecul, Gemenii, Leul, Balanta, Sãgetãtorul, Vãrsãtorul.
Semne feminine sau negative: Taurul, Racul, Fecioara, Scorpionul, Capricornul, Pestii.
Semne nordice: Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, Leul, Fecioara; sunt semne in care Soarele inregistreazã o miscare de inclinatie nordicã de la 21 martie panã la 23 septembrie.
Semne sudice: Balanta, Scorpionul, Sãgetãtorul, Capricornul, Vãrsãtorul, Pestii; sunt semne in care Soarele inregistreazã o miscare de inclinatie sudicã de pe 24 septembrie panã pe 20 martie.
Semnele cu ascensiune scurtã: Capricornul, Vãrsãtorul, Pestii, Berbecul, Tãunii, Gemenii; acestor semne le trebuie mai putin de douã ore pentru a se inãlta la orizont. Observati cã pozitiile in emisfera sudicã implicã inversarea semnelor cu ascensiune scurtã sau lungã.
Semnele cu ascensiune lungã: Racul, Leul, Fecioara, Balanta, Scorpionul, Sãgetãtorul; aceste semne au nevoie de mai mult timp pentru a se inãlta la orizont.
Semnele bicorporale: Gemenii, Pestii si prima jumãtate a Sãgetãtorului; fiecare semn este reprezentat ca avand douã pãrti distincte: Gemenii - pereche identicã; Sãgetãtorul - calul si arcasul; Pestii - doi pesti. Ele tind cãtre dualitate.
Semnele echinoctiale: Berbecul, Balanta. Aceste semne incep odatã cu echinoctiul de primãvarã, la 21 martie, si respectiv odatã cu cel de toamnã, la 23 septembrie.
Semnele tropicale: Racul, Capricornul. Punctele pe elipsã ale distantei maxime a Soarelui fatã de Ecuator apar pe 22 iunie, inceputul zodiei Racului, la Tropicul Racului, si pe 22 decembrie, inceputul zodiei Capricornului, la Tropicul Capricornului.
Semnele antropomorfizate: Gemenii, Fecioara, Vãrsãtorul si prima parte a Sãgetãtorului.
Semnele animaliere: Berbecul, Taurul, Leul, Capricornul si ultima parte a Sãgetãtorului.
Semnele vocale: Gemenii, Fecioara, Balanta, Sãgetãtorul si Vãrsãtorul.
Semnele mute: Racul, Scorpionul, Pestii.
Decanii
Un decan este reprezentat de un unghi de 10° sau de o treime a semnului, de unde existenta a trei decani in fiecare semn si a 36 de decani in intreg Zodiacul.
Trãsãturile planetelor
Planetele benefice sunt Jupiter si Venus; Jupiter este cunoscut ca "norocul mai mare", iar Venus, ca "norocul mai mic". Soarele si Luna exercitã de asemenea o influentã pozitivã.
Marte, Saturn si Uranus sunt considerate planete malefice.
Mercur, Neptun si Pluto sunt planete neutre - au o influentã beneficã atunci cand se orienteazã pozitiv cãtre celelalte planete si una maleficã in cazul unei orientãri opuse.
Termeni precum "malefic", "opus", "rãu", "nefavorabil" etc. sunt folositi mai mult din necesitãti terminologice decat pentru a descrie vibratiile dintre planete.
Planetele si ocupatiile
Lumea comercialã este impãrtitã in zece diviziuni generale, fiecare dintre ele fiind dominatã de cate o planetã, dupã cum urmeazã:
Luna: hrana si industria alimentarã, conducerea hotelurilor, navigatia, activitatea nocturnã.
Mercur: scoala, preocupãrile intelectuale si publicarea.
Venus: divertismentul, arta si preocupãrile sociale.
Soarele: ocupatiile guvernamentale.
Marte: productie, constructii si armament.
Jupiter: preocupãri religioase, juridice si financiare.
Saturn: minerit, agriculturã si adezivi.
Uranus: cãi ferate, industria aerianã si cea energeticã.
Neptun: industria petrolierã si a pescuitului.
Pluto: reciclare si activitãti de cercetare.
Luminãtorii (Soarele si Luna) sunt considerati planete in mod conventional.
Exaltarea si cãderea
Astrologii clasici stabilesc zodiile ascendente si pe cele cadente luand in considerare polaritãtile planetare si perioada anului cand planetele au atins limita superioarã a puterii lor, in afarã de zodiile pe care le dominã. Cãderea unei planete este zodia opusã ascensiunii sale.
Soarele este in ascensiune in Berbec si in cãdere in Balantã.
Luna este in ascensiune in Taur si in cãdere in Scorpion.
Nodul Nord este in ascensiune in Gemeni si in cãdere in Sãgetãtor.
Jupiter este in ascensiune in Rac si in cãdere in Capricorn.
Neptun este in ascensiune in Leu si in cãdere in Vãrsãtor.
Mercur este in ascensiune in Fecioarã si in cãdere in Pesti.
Saturn este in ascensiune in Balantã si in cãdere in Berbec.
Uranus este in ascensiune in Scorpion si in cãdere in Taur.
Nodul Sud este in ascensiune in Sãgetãtor si in cãdere in Gemeni.
Marte este in ascensiune in Capricorn si in cãdere in Rac.
Venus este in ascensiune in Pesti si in cãdere in Fecioarã.
Pluto este in ascensiune in Leu sau Berbec si in cãdere fie in Vãrsãtor, fie in Balantã.
Caracteristici planetare
Luna
Trãsãturi pozitive: chibzuit, receptiv, maleabil, rafinat, domestic, public, matern, productiv, adaptabil.
Trãsãturi negative: pasiv, slab, inselãtor, comun, lipsit de sens, personal, copilãros, schimbãtor, maniac.
Mercur
Trãsãturi pozitive: perceptiv, atent, intelectual, implinit, istet, indemanatic, vigilent, abil, coerent, lucid, expeditiv, studios, cu capacitate de concentrare, aflat in posesia unei bune memorii si abilitãti mintale.
Trãsãturi negative: neglijent, extravagant, indecis, imitativ, nehotãrat, nesis­tematic, stanjenit, nervos, incoerent, dezechilibrat, neinformat, uituc, imprãstiat, smecher, viclean, dibaci, necreditabil.
Venus
Trãsãturi pozitive: afectuos, armonios, cast, intelegãtor, recunoscãtor, vesel, gratios, uman, plin de compasiune, rafinat, insotitor plãcut, artist.
Trãsãturi negative: lipsit de modestie, dezordonat, libidinos, emotiv, indolent, gãlãgios, neingrijit, nechibzuit, vulgar, extravagant, cu inclinatie excesivã cãtre plãcere si confort.
Soarele
Trãsãturi pozitive: ambitios, demn, gratios, loial, fidel, galant, distins.
Trãsãturi negative: dispretuitor, mandru, dominant, despotic, arogant, autoritar, trufas.
Marte
Trãsãturi pozitive: curajos, aventuros, puternic, indrãznet, ofensiv, energic, activ, neinfricat, constructiv, pasionat.
Trãsãturi negative: obraznic, dispretuitor, violent, usor iritabil, grosolan, indrãznet, puternic, impulsiv, nerãbdãtor, combativ, distructiv, senzual.
Jupiter
Trãsãturi pozitive: binevoitor, filantrop, generos, de incredere, cinstit, moral, sincer, milostiv, intelegãtor, compãtimitor, impartial.
Trãsãturi negative: risipitor, cheltuitor, extravagant, pretentios, neprevãzãtor, imprãstiat, ipocrit, nedrept, necinstit, artificial, despotic.
Saturn
Trãsãturi pozitive: prudent, contemplativ, precaut, responsabil, precis, tenace, perse­verent, muncitor, chibzuit, rãbdãtor, econom, rezervat, serios, hotãrat, atent, calculat, temperat, pur, eficient.
Trãsãturi negative: sceptic, melancolic, inselãtor, incompetent, exigent, avar, pervers, indiferent, laborios, impotent, nemultumit, strangãtor, secretos, suspicios, temãtor, incet, dur, vulgar, pesimist, nedemn de incredere.
Uranus
Trãsãturi pozitive: original, inventiv, ingenios, progresist, reformator, intuitiv, sociabil, inclinat spre metafizicã, unic, neconventional, clarvãzãtor, atractiv, premonitor, con­structiv.
Trãsãturi negative: anormal, fantasmagoric, extremist, vagabond, excentric, apucat, inconstant, grotesc, precipitat, imatur, distructiv, radical.
Neptun
Trãsãturi pozitive: senzitiv, inspirat, idealist, psihometric, impresionabil, mistic, perceptiv spiritual, poetic, muzical.
Trãsãturi negative: vag, emotiv, indulgent, suprasenzitiv, inselãtor, visãtor, oscilant, intrigant, obsedat.
Pluto
Trãsãturi pozitive: constiincios, purificator, regenerator, eliberator, drept, incoruptibil.
Trãsãturi negative: suspicios, distructiv, decãzut, vicios, aducãtor de tristete, suferintã, mortal, violent.
Cuvantul astrologie provine din doi termeni grecesti: astra, "stea", si logos, "logicã" sau "ratiune".
Zodiacul este o portiune a spatiului ceresc in formã de cerc delimitatã de orbitele planetelor. Poate fi imaginat ca o centurã spatialã celestã cu o deschidere de aproxi­mativ 15° pe care se rotesc planetele. Reprezintã si orbita vizibilã a Soarelui, numitã eclipticã. Cercul zodiacal este impãrtit in douãsprezece sectiuni; fiecare dintre ele este dispusã intr-un unghi spatial de 30°, astfel incat impreunã insumeazã cele 360° ale cercului. Aceste douãsprezece diviziuni reprezinta semnele zodiacului: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sãgetãtor, Capricorn, Vãrsãtor si Pesti.
Cand reprezentãm o diagramã sau un horoscop, se deseneazã un cerc si se imparte in douãsprezece sectiuni. Numite case, acestea se numeroteazã de la 1 la 12.
Cuspidele sau punctele de inflexiune sunt liniile de demarcatie ale caselor. Semnul plasat in cuspida casei intai - adicã linia de demarcatie a spatiului estic - este numit semnul in exaltare sau Ascendentul.
Cercetãtorii ezoterici au afirmat cã semnul ascendent care marcheazã nasterea de acum a fost semnul Soarelui in reincarnarea precedentã; ceea ce acum este semnul Soarelui va fi semnul ascendent intr-o viatã viitoare. Dacã semnul Soarelui si ascendentul cuiva sunt identice in prezent, inseamnã cã persoana respectivã repetã acel semn pentru cã el nu a fost suficient asumat intr-o reincarnare anterioarã.
Ascendentul: rotatia Pãmantului in jurul axei sale determinã personalitatea
Semnul Soarelui: rotatiile Pãmantului pe orbitã determinã individualitatea.
Planetele si semnele zodiacale
Marte guverneazã Berbecul.
Venus guverneazã Taurul si Balanta.
Mercur guverneazã Gemenii si Fecioara.
Luna guverneazã Racul.
Soarele guverneazã Leul.
Pluto guverneazã Scorpionul.
Jupiter guverneazã Sagetatorul.
Saturn guverneazã Capricornul.
Uranus guverneazã Varsatorul.
Neptun guverneazã Pestii.
Semnele zodiacale
Berbecul guverneazã capul si fata.
Taurul guverneazã gatul, laringele si urechile.
Gemenii guverneazã mainile, bratele, umerii, zona cervicalã, plãmanii si sistemul nervos.
Racul guverneazã pieptul si stomacul.
Leul guverneazã inima, coastele si portiunea superioarã a spatelui.
Fecioara guverneazã plexul solar si intestinele.
Balanta guverneazã rinichii, venele, salele, ovarele si partea inferioarã a spatelui.
Scorpionul guverneazã vezica urinarã si organele sexuale.
Sãgetãtorul guverneazã ficatul, soldul si coapsele.
Capricornul guverneazã genunchii.
Vãrsãtorul guverneazã gambele si gleznele.
Pestii guverneazã labele picioarelor.
Triplicitatea sau trigonul
Semnele zodiacale se impart in patru grupuri numite trigoane (grupuri de cate trei), corespunzand celor patru elemente: focul, pãmantul, aerul si apa.
Trigonul focului: Berbecul, Leul, Sãgetãtorul
Trigonul focului este reprezentat de temperamentul coleric sau aprins, manifestat ca naturã impetuoasã, febrilã, usor excitabilã, impulsivã, cu afectiuni inflamatorii sau biliare si cu imbolnãviri neasteptate, care sunt acute dar de scurtã duratã de obicei.
Trigonul Pãmantului: Taurul, Fecioara, Capricornul
Trigonul pãmantului este reprezentat de temperamentul flegmatic sau nervos, obser­vabil indeosebi la Fecioarã si Capricorn, prezentand manifestãri alerte, neobosite, anxioase, agitate, neurastenice, cu o predispozitie cãtre reumatism si dereglãri cronice. Semnele de pãmant reprezintã stãrile fizice sau temporale, care genereazã tendinte artistice, imaginative, studioase si organizate.
Trigonul aerului: Gemenii, Balanta, Vãrsãtorul
Trigonul aerului este reprezentat de temperamentul sangvin, manifestat printr-o circulatie intensã, predispozitie spre ingrãsare, ten bun, naturã cordialã, bunã-dispozitie, prietenie si dexteritãti generale. Se spune cã semnele de aer se caracterizeazã prin legãturi atat cu interiorul, cat si cu exteriorul organismului. Acest trigon se exprimã prin activitate, spirit stiintific si inventivitate. Are predispozitie cãtre bolile provocate de epuizare sau suprasolicitare.
Trigonul apei: Racul, Scorpionul, Pestii
Trigonul apei este reprezentat de temperamentul melancolic sau limfatic, manifestabil prin slãbiciune, anemie, paliditate, puls slab, lipsã a globulelor rosii din sange si vascularizare deficientã. Trigonul apei reprezintã conditiile de schimbare sau trans­formare. Acest trigon este cunoscut a fi emotiv, plastic si contemplativ.
Cvadratura sau modul
Semnele zodiacale se impart, de asemenea, in trei grupuri numite cvadraturi, reprezentand semne cardinale, fixe si variabile.
Semnele cardinale sau mobile: Berbecul, Racul, Balanta, Capricornul
Semnele cardinale pot fi asemãnate cu punctele cardinale ale unui compas: Berbecul - Estul; Balanta - Vestul; Racul - Nordul; Capricornul - Sudul. Se numesc cardinale deoarece sunt primele semne care deschid fiecare anotimp: Berbecul - primãvara; Racul - vara; Balanta - toamna; Capricornul - iarna.
Persoanele nãscute in perioada semnelor cardinale sunt considerate versatile, adaptabile si cu o capacitate sporitã de acomodare la conditii schimbãtoare, pe mãsura aparitiei acestora.
Semnele fixe: Taurul, Leul, Scorpionul, Vãrsãtorul.
Semnele fixe pot fi asimilate perioadei de mijloc a anotimpurilor
Cei nãscuti in aceste semne fixe sunt mai stabili in privinta felului de-a fi si a opiniilor decat cei nãscuti in perioada semnelor mobile sau cardinale. Au apetentã pentru continuitate, iar orice schimbare sau sovãire le pare dificilã. Nu se rãzgandesc prea usor si le este mai greu sã se adapteze sau sã se acomodeze.
Semnele variabile sau comune: Gemenii, Fecioara, Sãgetãtorul, Pestii
Semnele variabile reprezintã a treia sau ultima lunã anotimpului.
Cei nãscuti in semnele variabile sunt mai mult sau mai putin dotati cu trãsãturi specifice celorlalte douã perioade, de unde capacitatea de adaptare la natura acestora; in consecintã, acestia pot pãrea instabili pentru nativii semnelor cardinale si fixe.
Clasificãri
Semne fertile (prospere): Racul, Scorpionul, Pestii.
Semne sterile: Berbecul, Gemenii, Leul, Fecioara, Sãgetãtorul, Vãrsãtorul.
Semne relativ fertile: Taurul, Balanta, Capricornul.
Semne masculine sau pozitive: Berbecul, Gemenii, Leul, Balanta, Sãgetãtorul, Vãrsãtorul.
Semne feminine sau negative: Taurul, Racul, Fecioara, Scorpionul, Capricornul, Pestii.
Semne nordice: Berbecul, Taurul, Gemenii, Racul, Leul, Fecioara; sunt semne in care Soarele inregistreazã o miscare de inclinatie nordicã de la 21 martie panã la 23 septembrie.
Semne sudice: Balanta, Scorpionul, Sãgetãtorul, Capricornul, Vãrsãtorul, Pestii; sunt semne in care Soarele inregistreazã o miscare de inclinatie sudicã de pe 24 septembrie panã pe 20 martie.
Semnele cu ascensiune scurtã: Capricornul, Vãrsãtorul, Pestii, Berbecul, Tãunii, Gemenii; acestor semne le trebuie mai putin de douã ore pentru a se inãlta la orizont. Observati cã pozitiile in emisfera sudicã implicã inversarea semnelor cu ascensiune scurtã sau lungã.
Semnele cu ascensiune lungã: Racul, Leul, Fecioara, Balanta, Scorpionul, Sãgetãtorul; aceste semne au nevoie de mai mult timp pentru a se inãlta la orizont.
Semnele bicorporale: Gemenii, Pestii si prima jumãtate a Sãgetãtorului; fiecare semn este reprezentat ca avand douã pãrti distincte: Gemenii - pereche identicã; Sãgetãtorul - calul si arcasul; Pestii - doi pesti. Ele tind cãtre dualitate.
Semnele echinoctiale: Berbecul, Balanta. Aceste semne incep odatã cu echinoctiul de primãvarã, la 21 martie, si respectiv odatã cu cel de toamnã, la 23 septembrie.
Semnele tropicale: Racul, Capricornul. Punctele pe elipsã ale distantei maxime a Soarelui fatã de Ecuator apar pe 22 iunie, inceputul zodiei Racului, la Tropicul Racului, si pe 22 decembrie, inceputul zodiei Capricornului, la Tropicul Capricornului.
Semnele antropomorfizate: Gemenii, Fecioara, Vãrsãtorul si prima parte a Sãgetãtorului.
Semnele animaliere: Berbecul, Taurul, Leul, Capricornul si ultima parte a Sãgetãtorului.
Semnele vocale: Gemenii, Fecioara, Balanta, Sãgetãtorul si Vãrsãtorul.
Semnele mute: Racul, Scorpionul, Pestii.
Decanii
Un decan este reprezentat de un unghi de 10° sau de o treime a semnului, de unde existenta a trei decani in fiecare semn si a 36 de decani in intreg Zodiacul.
Trãsãturile planetelor
Planetele benefice sunt Jupiter si Venus; Jupiter este cunoscut ca "norocul mai mare", iar Venus, ca "norocul mai mic". Soarele si Luna exercitã de asemenea o influentã pozitivã.
Marte, Saturn si Uranus sunt considerate planete malefice.
Mercur, Neptun si Pluto sunt planete neutre - au o influentã beneficã atunci cand se orienteazã pozitiv cãtre celelalte planete si una maleficã in cazul unei orientãri opuse.
Termeni precum "malefic", "opus", "rãu", "nefavorabil" etc. sunt folositi mai mult din necesitãti terminologice decat pentru a descrie vibratiile dintre planete.
Planetele si ocupatiile
Lumea comercialã este impãrtitã in zece diviziuni generale, fiecare dintre ele fiind dominatã de cate o planetã, dupã cum urmeazã:
Luna: hrana si industria alimentarã, conducerea hotelurilor, navigatia, activitatea nocturnã.
Mercur: scoala, preocupãrile intelectuale si publicarea.
Venus: divertismentul, arta si preocupãrile sociale.
Soarele: ocupatiile guvernamentale.
Marte: productie, constructii si armament.
Jupiter: preocupãri religioase, juridice si financiare.
Saturn: minerit, agriculturã si adezivi.
Uranus: cãi ferate, industria aerianã si cea energeticã.
Neptun: industria petrolierã si a pescuitului.
Pluto: reciclare si activitãti de cercetare.
Luminãtorii (Soarele si Luna) sunt considerati planete in mod conventional.
Exaltarea si cãderea
Astrologii clasici stabilesc zodiile ascendente si pe cele cadente luand in considerare polaritãtile planetare si perioada anului cand planetele au atins limita superioarã a puterii lor, in afarã de zodiile pe care le dominã. Cãderea unei planete este zodia opusã ascensiunii sale.
Soarele este in ascensiune in Berbec si in cãdere in Balantã.
Luna este in ascensiune in Taur si in cãdere in Scorpion.
Nodul Nord este in ascensiune in Gemeni si in cãdere in Sãgetãtor.
Jupiter este in ascensiune in Rac si in cãdere in Capricorn.
Neptun este in ascensiune in Leu si in cãdere in Vãrsãtor.
Mercur este in ascensiune in Fecioarã si in cãdere in Pesti.
Saturn este in ascensiune in Balantã si in cãdere in Berbec.
Uranus este in ascensiune in Scorpion si in cãdere in Taur.
Nodul Sud este in ascensiune in Sãgetãtor si in cãdere in Gemeni.
Marte este in ascensiune in Capricorn si in cãdere in Rac.
Venus este in ascensiune in Pesti si in cãdere in Fecioarã.
Pluto este in ascensiune in Leu sau Berbec si in cãdere fie in Vãrsãtor, fie in Balantã.
Caracteristici planetare
Luna
Trãsãturi pozitive: chibzuit, receptiv, maleabil, rafinat, domestic, public, matern, productiv, adaptabil.
Trãsãturi negative: pasiv, slab, inselãtor, comun, lipsit de sens, personal, copilãros, schimbãtor, maniac.
Mercur
Trãsãturi pozitive: perceptiv, atent, intelectual, implinit, istet, indemanatic, vigilent, abil, coerent, lucid, expeditiv, studios, cu capacitate de concentrare, aflat in posesia unei bune memorii si abilitãti mintale.
Trãsãturi negative: neglijent, extravagant, indecis, imitativ, nehotãrat, nesis­tematic, stanjenit, nervos, incoerent, dezechilibrat, neinformat, uituc, imprãstiat, smecher, viclean, dibaci, necreditabil.
Venus
Trãsãturi pozitive: afectuos, armonios, cast, intelegãtor, recunoscãtor, vesel, gratios, uman, plin de compasiune, rafinat, insotitor plãcut, artist.
Trãsãturi negative: lipsit de modestie, dezordonat, libidinos, emotiv, indolent, gãlãgios, neingrijit, nechibzuit, vulgar, extravagant, cu inclinatie excesivã cãtre plãcere si confort.
Soarele
Trãsãturi pozitive: ambitios, demn, gratios, loial, fidel, galant, distins.
Trãsãturi negative: dispretuitor, mandru, dominant, despotic, arogant, autoritar, trufas.
Marte
Trãsãturi pozitive: curajos, aventuros, puternic, indrãznet, ofensiv, energic, activ, neinfricat, constructiv, pasionat.
Trãsãturi negative: obraznic, dispretuitor, violent, usor iritabil, grosolan, indrãznet, puternic, impulsiv, nerãbdãtor, combativ, distructiv, senzual.
Jupiter
Trãsãturi pozitive: binevoitor, filantrop, generos, de incredere, cinstit, moral, sincer, milostiv, intelegãtor, compãtimitor, impartial.
Trãsãturi negative: risipitor, cheltuitor, extravagant, pretentios, neprevãzãtor, imprãstiat, ipocrit, nedrept, necinstit, artificial, despotic.
Saturn
Trãsãturi pozitive: prudent, contemplativ, precaut, responsabil, precis, tenace, perse­verent, muncitor, chibzuit, rãbdãtor, econom, rezervat, serios, hotãrat, atent, calculat, temperat, pur, eficient.
Trãsãturi negative: sceptic, melancolic, inselãtor, incompetent, exigent, avar, pervers, indiferent, laborios, impotent, nemultumit, strangãtor, secretos, suspicios, temãtor, incet, dur, vulgar, pesimist, nedemn de incredere.
Uranus
Trãsãturi pozitive: original, inventiv, ingenios, progresist, reformator, intuitiv, sociabil, inclinat spre metafizicã, unic, neconventional, clarvãzãtor, atractiv, premonitor, con­structiv.
Trãsãturi negative: anormal, fantasmagoric, extremist, vagabond, excentric, apucat, inconstant, grotesc, precipitat, imatur, distructiv, radical.
Neptun
Trãsãturi pozitive: senzitiv, inspirat, idealist, psihometric, impresionabil, mistic, perceptiv spiritual, poetic, muzical.
Trãsãturi negative: vag, emotiv, indulgent, suprasenzitiv, inselãtor, visãtor, oscilant, intrigant, obsedat.
Pluto
Trãsãturi pozitive: constiincios, purificator, regenerator, eliberator, drept, incoruptibil.
Trãsãturi negative: suspicios, distructiv, decãzut, vicios, aducãtor de tristete, suferintã, mortal, violent.
Publicitate

SURSA 03

Ce este astrologia?
Definitia din "Dictionarul explicativ al limbii romane" suna asa: "Astrologia este prezicerea viitorului pe baza studierii pozitiei si miscarii astrilor, a constelatiilor sau a unor fenomene ceresti." Astrologii sustin ca e o stiinta care studiaza miscarile si pozitiile relative ale astrelor, asociindu-le simboluri si semnificatii legate de viata materiala, emotionala si spirituala a omului.
Astrologia utilizeaza modele matematice si notiuni astronomice pentru stabilirea pozitiilor astrale, dar interpretarea acestora este intuitiva si sintetica. Practicantii, ca si cei care cred in prezicerile astrologilor, o considera o stiinta mentala, metafizica.
Ce este Astrograma?
O harta schematica a Universului la momentul nasterii individului. Astrograma natala prezinta pozitiile planetelor, calculate tinand cont de data, ora si minutul nasterii, precum si de coordonatele geografice ale locului nasterii fiecaruia dintre noi. Se mai numeste tema natala sau harta natala. Pe baza acestei harti poate fi intocmit horoscopul momentului, horoscopul natal, horoscopul previzional, horoscopul unui cuplu.
Ce este Zodiacul?
Cele 12 constelatii sunt plasate in planul eclipticii (orbita aparenta descrisa de Soare in timp de un an). Deoarece miscarea aparenta a astrelor din sistemul solar se desfasoara aproximativ in planul eclipticii, traiectoriile lor sunt inregistrate pe fundalul creat de aceste constelatii. Aceasta ar fi definitia astronomica a zodiacului.
Din punct de vedere astrologic, zodiacal este un sistem de simboluri asociate, in multe culturi, cu cele 12 constelatii zodiacale. Fiecare zodie are o vibratie specifica, in functie de care se pot stabili viitoarele influente asupra destinului celor nascuti sub fiecare dintre cele 12 semne.


 
  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Enciclopedie
Astrologia ...
Cuvantul astrologie provine din doi termeni grecesti: astra, "stea", si logos, "logicã" sau "ratiune". Zodiacul este o portiune a spatiului ceresc in formã de cerc delimitatã de orbitele planetelor. Poate fi imaginat ...
Michel de Nostredame, Nostradamus ...
Michel de Nostredame, sau Nostradamus, asa cum este cunoscut in zilele noastre, s-a nascut pe 14 decembrie 1503 si a murit pe 2 iulie 1566, insa faimoasele sale preziceri continua pana in 3797. "Scrierile mele vor fi mai bine intelese ...
Elemene de astrologie karmica ...
In Europa, notiunea de reincarnare era cunoscuta cel putin din antichitatea greaca, cind se credea ca, dupa moarte, sufletele trec printr-o judecata a zeilor in urma careia cei mai merituosi aveau voie sa-si aleaga singuri in ce fiinta se ...
Tarotul ...
Tarotul este o arta si o practica invaluita in mister. Este o metoda de a vedea adevarul vietii folosind simboluri mistice si imagini. Simbolurile si secventele in care acestea apar in timpul citirii Tarotului, atunci cand este interpretat ...
Casele astrologice ...
Fiind o stiinta complexa, astrologia studiaza si evidentiaza printre altele si influentele concrete, "palpabile" ale fluxurilor astrale planetare asupra diverselor domenii de activitate ale fiintei umane; prin studii amanuntite realizate ...
Aspectele planetare ...
In astrologie, aspectele planetare ("relatiile" dintre planete) ocupa locul central in realizarea si analiza astrogramei, ele fiind definitorii pentru "modelarea" pe care o determina (prin combinarea si interactiunea influxurilor astrale ...
Numerologie, o stiinta esoterica ...
Numerologia este o stiinta esoterica ce foloseste corespondenta intre litere si numere. Aceasta ajuta la calculul numarului specific unui persoane in functie de numele pe care il poarta. Pentru a afla acest numar se aduna toate cifrele ...
Mihai Eminescu

Ana Aslan

Alexandru Ioan Cuza
Publicitate
Henri Coanda

Albert Einstein
Anunturi Gratuite  |  Anunturi Imobiliare  |  Anunturi Gratuite  |  Anunturi auto, Vanzari auto

Astrologia

Administrare Ipedia.ro

copyright-footer

2007 - 2018 Ipedia.ro