Gastronomie

Informatii
EnciclopedieUltimele InformatiiCele mai vizionate InformatiiCele mai comentate InformatiiInformatii MedicaleAdauga InformatieComentarii Informatii
Publicitate
Istoria Cafelei
Majoritatea lucrurilor care ne inconjoara au o legenda privind originea lor. Legenda originii cafelei este legata de Kaldi, un pastor de capre, care a trait in Etiopia in urma cu mai mult de 1000 de ani. El a observat comportamentul ciudat al caprelor dupa ce acestea se hraneau din tufele de cafea. Chiar si caprele batrane zburdau pline de energie. Kaldi a spus povestea unor calugari, iar acestia au obtinut o bautura din boabele de cafea care ii ajuta sa stea treji toata noaptea. Bautura a devenit cunoscuta sub numele de ‘kahweh’, termen Arab pentru ‘revigorant’. Dincolo de legenda, descoperirea cafelei a dus la cultivarea sa comerciala, care este atestata pentru ... » vezi detalii   12064 vizitatori
Sampanie
Sampania isi are originea in regiunea Champagne din Franta, dar a devenit, de-a lungul timpului, o marca preferata in intreaga lume. Spre deosebire de alte tipuri de vin, sampania este supusa unei a doua fermentatii, cea responsabila pentru mult apreciatele bule. Cele doua tipuri de struguri din care se face, de obicei, sampania sunt Chardonnay (struguri albi) si Pinot noir (struguri negri). Sampaniile albe sunt facute din Chardonnay, iar cele rose dintr-un amestec de Chardonnay cu Pinot noir sau doar Pinot noir. Una dintre cele mai mari calitati ale acestei bauturi o reprezinta versatilitatea ei. O sampanie cu adevarat buna "merge" in combinatie cu aproape orice fel de mancare, dar ... » vezi detalii   7196 vizitatori
Publicitate
Painea
Pentru prima data painea a fost atestata la egipteni pe peretii cavoului unui faraon care a domnit acum 3.000 de ani i.e.n. Era utilizata ca ofranda pentru zei. Mai tarziu painea s-a transformat in moneda de schimb. Astfel, un agricultor era platit cu trei paini pentru o zi de munca. Inca de pe vremea grecilor si romanilor antici se discuta daca painea neagra este mai sanatoasa decat cea alba. Painea este o buna sursa de proteine. Ea contine vitamine, fier si calciu. Painea de grau este buna pentru ca are un continut ridicat de fibre care sunt foarte importante pentru digestie. Totusi, sunt multe elemente nutritive care lipsesc din acest aliment, ceea ce inseamna ca un om nu poate trai ... » vezi detalii   7302 vizitatori
Istoria prajiturilor
Arta culinara romaneasca, in ceea ce priveste dulciurile nu are o traditie indelungata. Intr-o tara in care clima a facut ca sute de ani sa se cultive meiul, graul si orzul si in care relieful a permis dezvoltarea pastoritului era firesc ca alimentatia de baza a populatiei autohtone sa fie, invariabil, alcatuita din fierturi si turte coapte pe piatra incinsa sau uscate la soare, insotite de lapte si, la nevoie, indulcita cu miere. Dupa cucerirea Daciei de catre romani, multi istorici considera ca obiceiurile alimentare ale dacilor le-au invins pe cele ale cuceritorilor. Cu siguranta insa ca in Dacia au patruns odata cu romanii si unele feluri de mancare, cum ar fi placinta cu diverse ... » vezi detalii   7959 vizitatori
Istoria vinului
Cresterea vitei de vie si vinificatia pe teritoriul actual al Moldovei a inceput acum 4—5 mii ani in urma, cand Dacii au descoperit producerea vinului din struguri. Vinificatia s-a intensificat odata cu colonistii greci care au ajuns pe coasta Marii Negre catre sfarsitul secolului 3 i. e. n., aducand cu ei propriile traditii de producere a vinului pe care le-au impartasit cu localnicii. Catre anul 100 al erei noastre, in timpurile prospere ale dominatiei Imperiului Roman pe acest teritoriu, vinificatia a s-a raspandit si mai mult. Odata cu crearea statului moldovenesc feudal in secolul 14, viticultura s-a dezvoltat mai rapid. Ea a atins apogeul in secolul 15, in timpul domnirii lui ... » vezi detalii   7879 vizitatori
Ciocolata, istoria ciocolatei
Desi multi o considera un simbol modern al dulciurilor, ciocolata este de fapt un aliment destul de vechi, datand din 250-290 e.n. si originand din America Centrala. In timpul perioadei clasice, ciocolata nu era mancata ca dulce, ci era consumata ca o bautura amara si juca un rol important in viata religioasa si sociala a acestui popor antic. Prima dovada despre existenta ciocolatei a fost gasita in ramasitele de vase antice din aceasta perioada. Multe artefacte descriu scene in care oamenii petreceau in timp ce savurau ciocolata. Imperiul Maia Secretul copacului de cacao, care crestea in padure, a ramas asa pentru multi ani. Maiasii au replantat copacul in propriile curti, unde, ... » vezi detalii   3760 vizitatori



Mihai Eminescu

Ana Aslan

Alexandru Ioan Cuza
Publicitate
Henri Coanda

Albert Einstein
Anunturi Gratuite  |  Anunturi Imobiliare  |  Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi auto, Vanzari auto

Gastronomie este o categorie de enciclopedie in care veti regasi articole despre ceea ce mancau stramosii nostrii dar si care sunt cele mai savurate delicatese culinare din ziua de astazi

Administrare Ipedia.ro

copyright-footer

2007 - 2017 Ipedia.ro