4 utilizări simple ale uleiului de nucă de cocos

Publicat de Maria pe

Uleiul de nucă de cocos este unul dintre cele mai versatile produse din plante din clasa sa. Combinația dintre avantajele sale diverse și compoziția sa naturală face ușor de utilizat în multe domenii. Iată câteva dintre utilizările posibile ale acestui produs cu o mie de virtuți.

beneficii ulei de cocos

Pentru a-ți sublima pregătirile culinare

Uleiul de nucă de cocos are un punct de fum ridicat, ceea ce îl face foarte practic atunci când gătiți alimente la foc mare. Aceasta asigură stabilitatea structurii în ciuda unei creșteri semnificative a temperaturii, spre deosebire de altele, cum ar fi Ulei de măsline care se oxidează relativ repede.

Nu numai că poate înlocui uleiul tău obișnuit de rețetă, ci poate fi folosit și în locul untului tău zilnic. Întindeți-l pe felia de prăjit în timpul micului dejun și vă va oferi un gust plin de prospețime.

Același lucru este valabil și pentru băuturile tale. Indiferent dacă este vorba despre cafeaua dvs. de dimineață, sucul de fructe sau băutura energetică pentru evenimentele sportive, o lingură de acest produs vă va ajuta să câștigați energie și ton pentru toată ziua. De asemenea, conține grăsimi MCFA cu acțiune rapidă care se transformă instantaneu într-un impuls pentru organismul tău și nu colesterolul rău.

Acest element te ajută să scapi de substanțele nesănătoase din bucătăria ta. Puteți utiliza cantitatea necesară de margarină, unt sau ulei vegetal în fiecare rețetă.

De asemenea, prelungește durata de valabilitate a alimentelor dvs. în frigider. Ouăle sunt răspândite pe coajă pentru a le proteja de oxigen. În acest fel, veți prelungi considerabil perioada de valabilitate a acestora.

Vezi si:  Când și cum trebuie aplicată protecția solară?

Pentru îngrijirea corpului și a pielii

Fie că este un articol accesibil în comparație cu alte produse sau un produs scump, asigurați-vă că aveți la îndemână un lichid dintr-un proces de extracție nedefinit. Acest tip de prelucrare asigură ca toți nutrienții să rămână intacti după ce piulița este presată la rece. De asemenea, permite piuliței să-și păstreze proprietățile de hidratare.

Avantajele sale sunt căutate în multe domenii, în special în alimentația pielii. Acest ulei este încă esențial pentru persoanele care caută o soluție pentru a-și înmuia țesuturile pielii. Absoarbe rapid formula, deoarece textura devine lichidă imediat după ce ați încălzit-o cu mâinile. De asemenea, este folosit ca înlocuitor pentru un ulei de masaj dacă doriți să vă relaxați cu prospețimea și aromele unui produs tropical. După duș sau scăldat, poate fi folosit ca loțiune pentru corp.

Uitați de produsele chimice pentru față, treceți la produse naturale cu acest produs și virtuțile sale exfoliante și de reducere a ridurilor. Lichefiază machiajul la nivelul ochilor și îl face ușor de îndepărtat. Pentru zonele din jurul ochilor, trebuie doar să picurați câteva picături pe zona ochilor pentru a combate cercurile întunecate și îmbătrânirea prematură. Aveți soluția pentru puncte negre, acnee și alte defecte faciale.

Acest tratament este, de asemenea, o alternativă bună pentru buzele crapate. Cu proprietățile sale hrănitoare, funcționează ca un balsam, dar cu substanțe mai puțin toxice.

Formula rămâne eficientă împotriva celulitei și vergeturilor. Ajută la restructurarea pielii. Prin penetrarea epidermei îi conferă o anumită elasticitate și o face mai lină și mai lină.

Pe plajă sau în excursii în marele aer liber, acoperirea de pe corp protejează împotriva arsurilor solare. Obțineți o culoare maro frumos. Dacă îl amesteci cu uleiul de lămâie, acesta ține și insectele la distanță. Această compoziție are, de asemenea, proprietăți antifungice și bacteriene pe mușcăturile sau rănile insectelor. Contribuie semnificativ la vindecarea țesutului pielii.

Vezi si:  Epilarea cu laser sau lumina pulsată pentru față?

La bărbați, înlocuiește crema de bărbierit. Prin aplicarea unui strat subțire pe față, pielea ta devine moale și facilitează trecerea lamelor atunci când tăiați barba.

Nu uitați de păr

Părul este permanent expus influențelor mediului, motiv pentru care este necesară o atenție specială. Pentru a avea grijă de el, pur și simplu faceți referire la cel mai bun produs, pur și nerefinat. Prezența vitaminelor și mineralelor în sinteza sa contribuie eficient la creșterea părului.

Datorită efectului său de hidratare, uleiul se hrănește de la tulpini la scalp prin rădăcinile în profunzime. Elimina capetele despicate și întărește părul pentru a evita capetele fragile. De asemenea, previne formarea matreții. Un tratament săptămânal sub formă de mască sau baie de ulei este suficient pentru a restabili strălucirea, strălucirea și moale.

Pentru uz casnic

Această categorie de lichide grase este utilă pentru diferite treburi zilnice, cu condiția să fie pură și fără aditivi chimici. Într-adevăr, poate fi amestecat cu o doză de ulei esențial pe care o adăugați într-un difuzor. Odată activat, dispozitivul dvs. va răspândi acest duo de arome și va îmbălsăma camera. Nu este nevoie să investești în lumânări parfumate care costă o avere.

Luminează-ți pantofii de piele cu o notă a acestui produs. Același lucru este valabil și pentru mobilierul tău metalic sau din lemn. Lustruindu-le le oferiți un aspect curat și proaspăt.

În combinație cu untura, poate fi folosit și ca săpun de mână. Pe de altă parte, poate fi folosit și ca detergent atunci când este combinat cu detergent, apă și alte uleiuri esențiale. Pe lângă curățare, acest amestec nu are efecte negative asupra țesutului. Trebuie utilizat la persoanele cu piele sensibilă și cu risc de alergii textile.

Vezi si:  De ce uleiul de cocos nu este pentru orice tip de ten

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *