Când și cum trebuie aplicată protecția solară?

Publicat de Maria pe

Deteriorarea stratului de ozon de astăzi pune în pericol pământul și viețuitoarele care trăiesc pe el din radiațiile UV emise de soare. Din preocuparea pentru sănătatea lor, oamenii au găsit o modalitate de a-și proteja pielea de razele soarelui atunci când sunt expuși la soare. Cu toate acestea, utilizarea unei protecții solare merită studiată cu atenție pentru a asigura eficacitatea acestuia.

protectie solara

Protecție solară: este esențial?

Protecția solară pare a fi o alternativă bună la protejarea pielii împotriva razelor UV. De fapt, expunerea la soare într-o zi însorită în aer liber poate provoca diverse probleme ale pielii, inclusiv cancer de piele. Razele de soare precum razele UVA și UVB și chiar razele infraroșii ne pot distruge sănătatea. Razele UVA au lungimi de undă lungi care pot merge foarte adânc în interiorul pielii.

Aceste raze pot distruge fibrele de colagen și elastină, biomolecule prezente în piele. Razele UVA provoacă boli de ochi, cum ar fi cataracta. De asemenea, fac pielea să pară bătrână și încrețită. UVB cu lungime de undă mai scurtă este cel mai dăunător pentru organismul uman și provoacă arsuri și cancer de piele.

Razele infraroșii atacă în special ochii. Cornea este cel mai expus riscului și poate fi arsă. Razele infraroșii provoacă leziuni ale pielii datorită căldurii pe care o generează. Aceste raze diferite fac pielea foarte sensibilă. Ecrane de soare par să ne salveze de această problemă.

Alegerea unei protecții solare bune

Tipul pielii variază de la o persoană la alta, de la lumină la întuneric, astfel încât nu vei experimenta același efect atunci când ești expus la soare. Este important să alegeți crema potrivită pentru tipul dvs. de piele.

Vezi si:  Cum te poți proteja de soare fără protecție solară?

În primul rând, trebuie să cunoaștem factorul de protecție solară care este potrivit pentru noi. Pe baza acestui indice, putem ști ce cremă se potrivește cel mai bine pielii noastre pentru a ne proteja de razele UV. Cu cât pielea este mai deschisă, cu atât SPF ar trebui să fie mai mare.

Adesea este recomandat să luăm un produs cu un SPF mai mare decât tipul nostru de piele pentru a asigura eficacitatea acestuia. Pentru a te aștepta la rezultate bune în comparație cu o cremă SPF20, potrivită pentru pielea moderat închisă, nu trebuie să ezitați să folosești o cremă SPF30.

Apoi există două tipuri de filtre de protecție solară: chimice și minerale. Crema pe bază de filtru chimic conține substanțe chimice care nu sunt foarte bune pentru piele, deoarece pielea le absoarbe direct și pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră. Aceste elemente duc în special la iritare. Pe de altă parte, filtrul mineral, care nu este periculos, acționează ca o barieră de protecție solară asupra pielii și nu are niciun impact asupra ecologiei.

Este recomandat să folosiți o protecție solară impermeabilă pentru a evita să o reaplicați de fiecare dată când transpirați sau tocmai v-ați întors de la piscină. În cele din urmă, alegeți produsele care vi se potrivesc, deoarece există multe tipuri diferite: pulbere, lapte, ulei, jeleu sau spray.

Vorbind despre protecția solară, aici este lista noastră cu cele mai bune produse. Desigur, această listă nu este exhaustivă, deoarece mărcile concurează din greu pentru majoritatea clienților de pe piață. Cu toate acestea, majoritatea dintre ele ar putea satisface nevoile dumneavoastră.

Vezi si:  Epilarea cu laser sau lumina pulsată pentru față?

Pași pentru aplicarea protecției solare pe piele

Protecția solară nu se aplică pe piele așa cum se dorește, dar rămâne vigilent și atent pentru a evita dramele. Acordați o atenție deosebită datei de expirare înainte de fiecare utilizare pentru a evita riscul de deteriorare a pielii sau, mai rău, a sănătății dumneavoastră. Pentru un plus de securitate, luați întotdeauna produse care marchează datele de expirare.

Apoi, trebuie să renunți la prostul obicei de a-ți aplica crema atunci când ești expus la soare, deoarece de obicei, protecția solară funcționează la câteva minute după aplicare. Aplicați-o cu o jumătate de oră înainte de expunerea la soare pentru a o lăsa pe piele.

Dacă doriți să obțineți rezultate bune după produsele pe care le utilizați, nu vă gândiți prea mult la economii, mai ales când vine vorba de aplicarea îngrijirii pielii pe corp. În general, protecția solară nu este suficientă, dar asta nu ar trebui să ne oprească să o folosim corect. Aplicați produsul de îngrijire a pielii pe întreaga piele, distribuiți-l uniform și nu neglijați nicio parte a pielii. Acest lucru va ajuta la protejarea eficientă a pielii noastre. În cele din urmă, nu uitați să aplicați protecția solară la fiecare 30 de minute pentru a proteja permanent pielea de razele nocive ale soarelui.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *