Top cele mai bune uleiuri de cocos

Publicat de Maria pe

Uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai cautate produse pentru sanatate si ingrijire personala. Este un ulei care, datorita proprietatilor sale, ofera numeroase beneficii atat in domeniul frumusetii, cat si in bucatarie. Aplicatiile sale sunt numeroase si este, de fapt, ideala pentru piele, corp sau par. Cu conditia sa fie de buna calitate, uleiul de nuca de cocos va promova ingrijirea corpului, atat in interior cat si in exterior.

ulei de cocosExista diferite optiuni disponibile pe piata, cum ar fi modelul suplimentar Sanct Bernhard Virgen, obtinut direct din pulpa de nuca de nuca de cocos coapte, nerefinate din agricultura ecologica, cu scopul de a obtine o calitate maxima. Procesul de obtinere a uleiului organic Naturseed este similar cu cel precedent. Provine din surse organice, fiind util atat pentru uz cosmetic, cat si in bucatarie. In plus, a fost recunoscut drept uleiul cu o aroma si o calitate mai bune pe piata.

Care este cel mai bun ulei de nuca de cocos de pe piata?

Uleiul de nuca de cocos are multiple beneficii pentru organismul nostru. In zilele noastre, este obisnuit sa gasesti ulei de nuca de cocos in prezentarile sale diferite in orice casa. Daca doriti sa aflati mai multe despre compozitia si utilizarile sale, va incurajam sa consultati acest ghid pentru a cumpara cel mai bun ulei de nuca de cocos.

Ghid de cumparare

Diferentele dintre uleiurile de cocos

Primul lucru de remarcat in aceasta comparatie a uleiurilor de nuca de cocos este ca nu toate sunt la fel, deoarece fiecare are propriile aplicatii si pret. Inainte de a afla cat costa uleiul de nuca de cocos, prioritatea este cunoasterea tipologiilor acestui produs.

Putem distinge intre uleiul de nuca de cocos virgin si uleiul de nuca de cocos rafinat. Cei mai putin familiarizati cu acesti termeni s-ar putea gandi ca unul este prelucrat si celalalt nu, dar in realitate orice ulei de nuca de cocos este neaparat prelucrat, deoarece nu este vorba despre deschiderea unei nuca de cocos si gasirea uleiului in interior. Pentru a extrage uleiul, exista un proces in spatele sau, dar acesta, in cele mai multe cazuri, nu are legatura cu niciun fel de substante chimice.

Asa-numitul ulei de nuca de nuca de nuca de cocos este putin mai putin prelucrat decat uleiul de nuca de cocos rafinat, albit si dezodorizat (RBD). Cu toate acestea, atunci cand este extras, uleiul de nuca de cocos devine rafinat. Trebuie mentionat faptul ca rafinarea nu este sinonima cu nocive si virgine sau sanatoase, ci mai degraba ca prima pierde niste nutrienti in timpul procesului. De exemplu, un ulei de nuca de cocos virgin are mai multi antioxidanti decat RBD.
Metoda de extractie

In cazul uleiului de nuca de cocos rafinat, trebuie luata in considerare metoda de extractie utilizata de producator. Uleiul este extras din asa-numita nuca de cocos uscat sau „copra”. Cel mai important este ca nu se foloseste solvent in extractia sa. In acest moment, trebuie evitate uleiurile cu hexan, care par a fi mai curate, dar care au fost prelucrate chimic. Va recomandam, de asemenea, sa evitati orice ulei de nuca de cocos hidrogenat, deoarece in acest proces, uleiul natural din grasimi saturate bune este transformat in grasimi trans nocive.

Cea mai recomandata este rafinarea care foloseste o presa si un expeller pentru a indeparta uleiul din nuca de cocos uscata si apoi este trecuta printr-un filtru natural de lut. Acest sistem nu necesita utilizarea substantelor chimice periculoase.

Pe piata veti gasi si ulei de cocos lichid. Se caracterizeaza prin a fi ulei de nuca de cocos, dar fara acid lauric, una dintre cele mai benefice componente pentru organism. Avantajul acestui mod este ca este pastrat intotdeauna intr-o stare lichida (amintiti-va ca uleiul natural de nuca de cocos se schimba intr-o stare solida cand temperatura exterioara este sub 25ºC), ceea ce il face un model mult mai practic pentru unii oameni. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca calitatile sale medicinale sunt reduse.

Originea uleiului de nuca de cocos

Uleiul de nuca de cocos virgin este obtinut in modul cel mai elementar, adica prin presarea si comprimarea nuca de cocos uscata pana la extragerea uleiului. Exista si asa-numita „macinare umeda”, un sistem care nu necesita uscarea nuca de cocos, ci pur si simplu extragerea laptelui si apoi separarea uleiului.

Acest proces are avantajul ca uleiul isi pastreaza majoritatea nutrientilor si, mai ales, ca nu implica adaugarea de substante chimice. Acesta este tipul de ulei de nuca de cocos recomandat, de aceea este necesar sa verificati cu atentie specificatiile produsului. In acest sens, ar fi util sa aflam de unde provine uleiul si cum a fost extras. Daca va uitati, cei mai buni producatori garanteaza utilizarea nuca de nuca de nuca ecologica, ceea ce este un plus.

Vezi si:  Ce tipuri de fond de ten sunt?

Agricultura ecologica este utilizata pe scara larga in tarile care exporta materii prime de nuca de cocos. Acest lucru reduce impactul asupra mediului si, intrucat nu se folosesc insecticide pe cultura, uleiul este mai pur. Acest tip de ulei de nuca de cocos este folosit pentru gatit si poate fi un substitut pentru unt.

Care este cel mai bun ulei de nuca de cocos din 2020?

Proprietatile uleiului de nuca de cocos sunt atat de numeroase, incat in bucatariile din multe tari acest ingredient este fundamental, asa cum se intampla in bucatariile asiatice si estice. Originea sa naturala si faptul ca incorporeaza diferite vitamine si minerale il fac un aliat excelent pentru ingrijirea pielii si a parului. Daca sunteti interesat sa stiti care sunt cele mai bune uleiuri de nuca de cocos din 2020 pentru a utiliza mai bine investitia dvs., aruncati o privire la aceasta selectie.

CARACTERISTICILE PRINCIPALE EXPLICATE

Mod de producere

Punctul forte al acestui ulei de nuca de cocos este, in primul rand, ca provine din agricultura ecologica, astfel incat utilizatorul va avea garantia ca este un produs fara pesticide si alte substante chimice daunatoare. Dar aceasta nu este singura sa calitate remarcabila, deoarece metoda sa de productie spune multe despre ea.

Acesta a fost extras prin presiune mecanica la rece, folosind doar nuca de nuca de nuca. Atat procesele de maturare, cat si imbutelierea au fost realizate fara rafinare, ceea ce inseamna ca practic toate calitatile sale naturale sunt pastrate pentru a obtine cel mai bun ulei de nuca de cocos.

Rezultatul este un produs fara aditivi si procese hidrogenate care pot fi atat de daunatoare pentru organism. Ca garantie pentru utilizatori, acest articol incorporeaza sigiliul german de calitate, adica nu a fost produs in afara standardelor Uniunii Europene.

Utilizari si proprietati

Cu gustul si aroma delicioasa de nuca de nuca de nuca de cocos, acest ulei va fi un insotitor minunat pentru toate felurile de mancare, in special pentru cele orientale si asiatice. Prin urmare, este aliatul perfect in aceasta bucatarie, desi este introdus treptat in bucataria europeana.

Continutul ridicat de acid lauric il face foarte valoros si aplaudat de consumatori. Acest ulei se caracterizeaza prin capacitatea sa de a ramane stabil impotriva surselor de caldura. Din acest motiv, este ideal pentru gatit, copt sau prajit cu acesta. In ciuda faptului ca este supus la temperaturi ridicate, nu isi va pierde niciuna din proprietatile sale.

Mai mult, il puteti folosi ca o alternativa sanatoasa la untul conventional sau margarina, plin de grasimi hidrogenate si trans.

Acest ulei de nuca de cocos este foarte apreciat si in ingrijirea corpului. Poate fi aplicat pe piele pentru a-l hidrata sau folosi ca balsam pe par. Pe langa proprietatile sale evidente, un alt avantaj este ca lasa o aroma naturala placuta de nuca de cocos.

Conservare

Ca produs natural si alimentar, incorporeaza o data optima, pe care trebuie sa o respectati pentru a va asigura ca uleiul de nuca de cocos este intotdeauna in stare optima. Cu toate acestea, intrucat este prezentat intr-un recipient de 500 ml si il poti folosi pentru gatit, este foarte probabil sa il consumi inainte de aceasta data, deci nu trebuie sa iti faci griji.

Uleiul natural de nuca de cocos devine solid atunci cand temperatura camerei este sub 25ºC, asa ca nu este surprinzator ca ramane compact iarna. Cu toate acestea, cand temperatura este mai mare, devine lichid.

Prin urmare, nu este indicat sa-l pastrati la frigider, cu exceptia cazului in care il cautati sa se solidifice pentru o utilizare speciala sau intentionati sa-l pastrati mai mult timp. In mod similar, se recomanda pastrarea intr-un loc ferit de lumina directa.

Cum se foloseste uleiul de nuca de cocos

Lumea produselor cosmetice ofera mii de produse si ingrediente care au proprietati interesante pentru a avea grija de imaginea si sanatatea noastra. De zeci de ani, produsele care folosesc ulei de nuca de cocos pentru prepararea lor au fost in topul preferintelor publicului pentru beneficiile sale in domeniul frumusetii. Iata cum se foloseste uleiul de nuca de cocos pentru ca pielea si parul sa para mai sanatoase si mai hidratate.

Examinati starea uleiului de nuca de cocos

Daca uleiul de nuca de cocos este natural, trebuie sa stiti ca starea lui se schimba in functie de temperatura camerei. Deci, daca aceasta este mai mare de 25ºC, uleiul de nuca de nuca de cocos va fi prezentat in stare lichida, in timp ce, daca este mai mic, va intra in stare solida. Acest lucru trebuie luat in considerare la dozarea cererii. Cand este in stare solida, de exemplu, este suficient sa tii recipientul intre maini pentru ca acesta sa se incalzeasca natural si instantaneu.

Aplicati uleiul de nuca de cocos pe par

Vezi si:  Beneficiile uleiului de ricin pentru gene

Uleiul de nuca de cocos este un aliat extraordinar pentru par. Il puteti folosi ca balsam, care va va ajuta sa aveti parul mai moale si mai stralucitor. Inainte de a-l aplica pe par, asigurati-va ca este curat si uscat. Apoi, ia o cantitate mica de ulei si maseaza-l de la capete la nivelul scalpului.

Adaptati utilizarea acestuia la tipul dvs. de par

Daca aveti parul fin, cel mai bine este sa nu aplicati ulei de nuca de cocos pe scalp. Doar maseaza capetele. Daca parul este lung, asigurati-va ca acoperiti totul cu uleiul, in special capetele, daca sunt mai deteriorate. Pentru a face acest lucru, impartiti-va parul in mai multe sectiuni, astfel incat sa puteti acoperi perfect fiecare cu uleiul.

Lasati-l sa se odihneasca cateva minute

Dupa aplicarea uleiului pe par, lasati-l sa se odihneasca si sa actioneze 20-30 de minute. Daca doriti sa obtineti rezultate mai bune, puteti utiliza o sapca de dus, asezati un prosop pe cap care acopera capacul si focalizati uscatorul de par pe el. Aceasta tehnica va adauga caldura procesului si va maximiza beneficiile.

Spalati-va parul ca de obicei

Pentru a pune capat tratamentului, tot ce ramane este sa va spalati parul in mod obisnuit. Folositi un sampon usor si clatiti bine.
Adaugati umiditate suplimentara parului

O alta optiune interesanta este sa adaugati umiditate suplimentara parului prin uleiul de nuca de cocos. Pentru a face acest lucru, mai intai trebuie sa va spalati parul si apoi sa aplicati un produs. Acopera-ti tot parul cu el, dar foloseste doar o portie foarte mica.

Elimina matreata cu ulei de nuca de cocos

Daca aveti probleme cu matreata, uleiul de nuca de cocos este foarte benefic. Pentru a efectua un tratament cu matreata cu acest ingredient, aplica-l pe parul uscat, masandu-l delicat pana iti acopera tot parul. Apoi, lasati-l timp de 10 minute. Daca doriti, il puteti lasa toata noaptea pentru un rezultat mai bun. In cele din urma, spalati-va parul cu un sampon usor si clatiti cu apa fierbinte.

Hidrateaza-ti pielea

Marile beneficii ale uleiului de nuca de cocos nu se limiteaza doar la par. Pielea ta se poate bucura si de proprietatile sale. Obtine o hidratare profunda si de durata a pielii de pe fata si corp cu ajutorul produselor fabricate din acest ingredient. Pentru a face acest lucru, aplicati produsul pe zona pe care urmeaza sa o hidratati si sa o masati usor pana cand uleiul de nuca de cocos este complet absorbit. Asigurati-va ca urmati instructiunile pentru cele mai bune rezultate. Acest ingredient va va ajuta, de asemenea, sa combateti vergeturile.

Cele mai populare marci

Uleiul de nuca de cocos are multe proprietati benefice pentru organismul nostru. In primul rand, este un antioxidant natural si un hidratant perfect pentru pielea noastra, evitand vergeturile si buzele uscate. In plus, mirosul sau placut il face prezent in multe lotiuni corporale. Acest extract natural poate fi gasit in marcile Naissance, Coconut Merchant si Vitacoco. Am sintetizat informatiile de baza despre aceste marci, ghidate de opiniile facute de cumparatorii de Internet pentru a va facilita achizitia.

Ulei de cocos NIAVIS

Aceasta companie se deplaseaza in curentele aromaterapiei si ofera o mare varietate de produse naturale, cum ar fi uleiuri si esente obtinute din intreaga lume. A inceput in muntii Brecon Beacons in 2007, originea unui numar bun de esente naturale care vor fi folosite ulterior pentru diverse tratamente de relaxare si frumusete.

Compania produce produse naturale bogate in nutrienti precum unt, hidratante, ceara de lumanare si uleiuri de corp, toate produse in procese ecologice. Esentele naturale au multiple beneficii pentru sanatate. De exemplu, sunt ideale pentru masajele anti-stres, reinnoind energia si ca afrodisiac din cauza aromelor lor delicioase.

Uleiul de cocos rafinat Niavis este prezentat intr-un format solid intr-un recipient de 100 g de absorbtie usoara, cu o textura non-grasa si cu o durata lunga. Esenta serveste ca un remediu natural pentru prevenirea deshidratarii si a ridurilor pielii si pentru ameliorarea simptomelor produse de soare, vant, piscina sau mare. Este extras din macerarea florilor tahitiene si a fructelor de cocos. Este, de asemenea, un produs 100% natural: fara conservanti, parfumuri, aditivi sau coloranti.

Coconut Merchant lucreaza direct cu fermierii din Marea Britanie pentru a obtine in mod fiabil esentele naturale de nuca de cocos. Compania produce tot felul de produse pe baza de nuca de cocos pentru ingrijirea pielii si a parului, dar are si o gama larga de articole alternative pentru bucatarie.

Printre produsele sale potrivite pentru consum, putem gasi gemuri, zahar, apa aromata, uleiuri, creme, siropuri, gustari sau sucuri, printre altele. Toate sunt lipsite de arome si conservanti artificiali. Nu degeaba aceasta companie preia controlul asupra plantatiilor de palmier de nuca de cocos pentru a utiliza doar fructele cele mai mature si de calitate.

Uleiul de nuca de cocos poate fi prezentat in recipiente de 1 litru sau jumatate de litru. Trebuie adaugat ca nuca de cocos este presata la rece pentru a mentine prospetimea componentelor sale. Rezultatul este un ulei virgin 100%, de origine naturala, pe care sa il folosesti in mancarurile de patiserie preferate sau sa se aplice direct pe par sau piele. Uleiul de nuca de nuca de cocos serveste ca o lotiune naturala de machiaj si lotiune de barbierit, lasandu-ti pielea extraordinar de moale.

Vezi si:  Ulei de cocos pentru dinti?

Vitacoco este un producator de apa aromata pe baza de nuca de cocos naturala. Si-a inceput activitatea in tari precum Brazilia si Statele Unite si a castigat repede faima pentru nutrientii si gustul delicios al produselor sale. In prezent, acestea sunt distribuite in peste o duzina de tari din intreaga lume.

Compania este constienta de conditiile meteorologice din fiecare regiune a lumii in care sunt produse produsele sale, asa ca specifica pe fiecare ambalaj ca aroma si culoarea pot varia. In plus, toate bauturile sale au un continut de zahar sub 1%. Angajamentul pentru un stil de viata mai sanatos este astfel prezent in produsele lor.

Uleiul de nuca de cocos marca Vitacoco vine in diferite prezentari de 250, 500 si 750 ml. Este elaborat cu pulpa de nuca de cocos 100% cruda si organica, presata la rece pentru a-si mentine proprietatile naturale, care sunt perfecte pentru gatit si frumusetea corporala. Prin incorporarea acizilor grasi saturati, este indicat, de asemenea, reducerea greutatii si cresterea energiei.

Uleiul de nuca de cocos este un inlocuitor excelent pentru uleiul de masline pentru prajirea si coacerea tuturor tipurilor de alimente. Este, de asemenea, un inlocuitor excelent pentru unt. Este, de asemenea, un ingredient ideal pentru smoothie-uri si actioneaza ca indulcitor pentru cafea, printre alte utilizari.

Intrebari frecvente

Cui este recomandat uleiul de nuca de cocos si cine nu?

Uleiul de nuca de cocos are numeroase efecte pozitive atat asupra sanatatii, cat si asupra frumusetii oamenilor. Astfel, este indicat celor care doresc sa slabeasca, deoarece ajuta la reducerea apetitului si ajuta la arderea mai multor calorii. Este chiar recomandat celor care sufera de boala Alzheimer, deoarece uleiul de nuca de cocos stimuleaza functia creierului. Pe scurt, s-ar putea spune ca aceasta substanta este potrivita pentru toata lumea, desi exista o anumita parte a populatiei pentru care poate nu este in totalitate recomandabila, cum ar fi persoanele cu probleme cardiace sau diabet. Cel mai bine este insa sa consultati un profesionist.

Cum ajuta uleiul de nuca de cocos?

Uleiul de nuca de cocos are diverse proprietati si, prin urmare, este o substanta larg utilizata in domeniul frumusetii si sanatatii. In primul rand, este un excelent ajutor pentru pierderea in greutate, deoarece scade pofta de mancare si accelereaza metabolismul bazal. In plus, uleiul de nuca de cocos ajuta la imbunatatirea imunitatii celor care il consuma si, prin urmare, previne bolile. Proprietatile sale hidratante pentru piele si par sunt demne de mentionat. In cele din urma, ajuta la intarirea oaselor si contribuie la ingrijirea dentara

Uleiul de nuca de cocos poate fi folosit ca deodorant?

Desi este cunoscut mai ales pentru gatit, uleiul de nuca de cocos poate deveni intr-adevar un deodorant excelent. Acest lucru se datoreaza faptului ca este un antibacterian puternic, ceea ce inseamna ca ajuta la combaterea bacteriilor responsabile de mirosul rau din axile. Deoarece este hidratant, ajuta la ingrijirea pielii, protejandu-l de transpiratie.

Uleiul de nuca de cocos poate fi folosit ca protectie solara?

Sunt sigur ca ai vazut niste protectie solara cu ulei de nuca de cocos in multe magazine. Acolo aveti raspunsul, deoarece acest ingredient este un aliat extraordinar in prevenirea arsurilor solare. Dar asta nu este totul, pentru ca uleiul de nuca de cocos asigura si un bronz mai frumos si de lunga durata. Deci, desi poate fi folosit ca protectie solara, adevarul este ca nu impiedica toate razele solare sa ajunga la piele, deoarece este limitat in ceea ce priveste factorul de protectie solara (SPF). Pentru a va face o idee, SPF de ulei de nuca de cocos este in general in jur de 4-7, deci nu blocheaza 100% din radiatii.

Uleiul de nuca de cocos serveste ca un demachiant?

Uleiul de nuca de cocos este un aliat puternic al frumusetii, asa ca nu este surprinzator ca poate fi folosit si ca un demachiant. Mai mult, numeroase vedete au marturisit ca au folosit acest ingredient in rutina lor de frumusete zilnica. Uleiul de cocos hidrateaza pielea si ajuta la prevenirea alergiilor. In plus, datorita texturii sale uleioase, este foarte usor de raspandit pe fata. Va veti bucura sa stiti ca nu numai ca dizolva machiajul cu usurinta, dar este in regula sa obtineti o parte din ochi, pentru ca este inofensiv si nu va intepa deloc.

Este posibil sa folositi ulei de nuca de cocos ca o apa de gura?

Avantajele uleiului de nuca de cocos se extind si la dinti, motiv pentru care este considerat o apa de gura eficienta. Printre proprietatile sale, descoperim ca este anti-bacteriana, ceea ce inseamna ca ajuta la eliminarea respiratiei rele provocate de bacterii. De asemenea, antiinflamator, uleiul de nuca de cocos previne gingivita, asigurand sanatatea totala atat a gingiilor, cat si a dintilor. In cele din urma, este un alb alb puternic, daca este folosit in mod continuu.

Resurse


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *