Cum faci ca parfumul tau sa tina toata ziua?

Publicat de Maria pe

Puteti crede ca purtarea unui parfum este o procedura intuitiva care nu merita indrumari suplimentare, dar gresiti. Sunt unele greseli pe care le facem atunci cand aplicam un parfum pe corpul nostru, motiv pentru care aroma nu merge cu noi toata ziua, chiar daca cumparam un produs de designer.

Parfumurile sunt esente care sunt folosite de mii de oameni din intreaga lume si pe care le folosim in diverse parti ale corpului nostru cu scopul de a mirosi bine si intr-un mod de a iesi in evidenta in imprejurimile noastre. Unii oameni le place sa foloseasca diferite parfumuri in timpul saptamanii, in timp ce altii aleg un parfum si poate il folosesc in fiecare zi pentru tot restul vietii, facandu-l un fel de sigiliu personal.

de ce nu se pastreaza parfumul

Daca un lucru este adevarat, este ca utilizarea parfumurilor poate varia radical in functie de tara in care va aflati. In acest sens, climatul regiunii in care traiti poate avea un impact semnificativ, deoarece exista parfumuri cu aroma calda si altele mult mai proaspete. In functie de continent, pot exista si unele obiceiuri destul de inradacinate cu privire la suma care trebuie aplicata.

In Asia, de exemplu, se obisnuieste sa se utilizeze putin parfum si de preferinta arome dulci si este destul de moale, deoarece este o cultura foarte conservatoare. In Europa, insa, nu este surprinzator daca treci pe langa o persoana si percepi un parfum cald si intens in dimineata devreme. Dupa cum vedem, exista multi factori care influenteaza utilizarea unui parfum, deci mai mult decat marketingul globalizat, am putea spune ca aceasta este o chestiune de gust personal, dar este orientata spre cultura cumparatorului.

Vezi si:  Afla istoria parfumurilor de astazi

Cert este ca exista multe diferente in ceea ce priveste tipul de aroma sau cantitatea care trebuie aplicata. Cu toate acestea, exista un aspect pe care toti utilizatorii sunt de acord, si anume acela de a extinde aroma parfumului, astfel incat sa dureze toata ziua.

Aplici corect parfumul?

Cand oamenii cumpara un parfum, vor ca parfumul sa dureze cat mai mult. Cu toate acestea, lipsa de cunostinte despre cum sa o foloseasca poate limita atingerea acestui obiectiv. Avand in vedere acest lucru, exista multi factori care pot avea un impact, deoarece acestea sunt unele greseli comune pe care le facem subconstient si vom incerca sa le rezolvam.

Cumparati un parfum fara sa il incercati

Este important sa retineti ca chimia pielii dvs. este unica si va defineste ca individ, astfel incat, atunci cand este combinat cu parfumul aplicat, creeaza o variatie in aroma produsului. Prin urmare, este recomandabil sa incercati parfumul inainte de a cumpara, deoarece are o aroma diferita in ambalaj decat atunci cand vine in contact cu pielea.

Aceeasi teorie se aplica momentului in care percepem un parfum placut la o alta persoana si decidem sa cumparam acest produs pentru a mirosi imediat. Trebuie sa tinem cont ca, din cauza reactiei chimice prezentate mai sus, ceea ce miroase bine al altora nu neaparat miros de tine. Din acest motiv, este necesar sa fiti atenti in timpul procesului de selectie, in care sa determinati care este cel mai bun parfum (puteti gasi cateva optiuni de achizitie in acest link).

Vezi si:  Top cele mai bune parfumuri de barbati

Mai putin este mai mult

Pentru a mentine aroma continua toata ziua, unele persoane aplica cantitati mari de parfum pe diferite zone ale corpului lor, dar asta este o greseala grava. In acest fel, reusesc sa intensifice aroma timp de cateva ore, ceea ce poate fi enervant pentru altii care iti pot percepe mirosul de la distanta.

Deci, daca doriti ca parfumul dvs. sa fie perceput de toata lumea, dar intr-o forma moderata, exista un truc care va va ajuta foarte mult. Trebuie doar sa te uzi cu lotiunea ta obisnuita si sa aplici parfumul peste el. S-a dovedit ca in acest fel durata parfumului este extinsa.

Frecati parfumul

De regula, atunci cand aplicati parfumul, de ex. in jurul incheieturilor, folosit pentru a-l freca pentru a distribui mai bine produsul pe piele. Acest lucru este incorect. Prin actiunea de frecare, despartim constructia chimica a parfumului si scadem astfel timpul din aroma lui.

Nu toate locatiile sunt potrivite pentru depozitarea parfumului

Atunci cand pastram parfumurile noastre, este important sa luam in considerare unii factori care pot afecta structura compozitiei cu care a fost parfumat. Ne referim la temperatura camerei, care nu trebuie sa fie prea ridicata, precum si la expunerea la soare, prin care razele solare, de preferinta, nu ar trebui sa intre in contact direct cu ambalajul.

Un parfum pentru fiecare ocazie

Schimbarea zilnica a parfumului poate fi o optiune riscanta, deoarece unii oameni considera ca, odata ce gasesc un produs care se potriveste cu adevarat la chimia corpului lor, ar trebui sa il foloseasca in continuare pentru a-si personaliza parfumul.

Vezi si:  Top cele mai bune parfumuri pentru femei

La fel, alte persoane prefera sa-si schimbe parfumul la inceputul fiecarui sezon, ceea ce este un concept mai conservator, in conformitate cu orientarile actuale de marketing. In acest sens, industria parfumurilor se straduieste sa foloseasca un parfum diferit pentru fiecare ocazie si sa incurajeze utilizatorii sa miroasa diferit atunci cand doresc. Deci decizia este foarte personala, atat timp cat respecti utilizarea corecta a parfumului, astfel incat aroma sa fie pastrata.

Durata parfumului este standard, nu pentru totdeauna

Trebuie sa va amintiti ca durata aromelor variaza in functie de nivelul de concentrare a formulei produsului. De exemplu, daca aplicati parfum, va dura maxim 16 ore datorita intensitatii sale. Pe de alta parte, mirosul de eau de toaleta te insoteste timp de trei ore, in timp ce eau de parfum are in medie sase ore.

Categorii: Parfumuri

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *