Cum functioneaza o crema anti celulita?

Publicat de Maria pe

crema-anti-celulita

Cu toții visăm la un corp perfect, fără imperfecțiuni inestetice, dar trebuie să fim realisti și să nu ne lăsăm păcăliți de „promisiunile minunate” ale diferitelor tratamente cosmetice. Pentru a combate retenția de apă și coaja de portocală, este imperativ să cumpărați o cremă anticelulitică adaptată nevoilor pielii dvs. și ce este mai bine decât să înțelegeți cum funcționează aceste produse?

Este ușor de spus că o cremă este „anticelulitică”, dar câte dintre aceste tratamente sunt cu adevărat eficiente? Întrucât coerența în aplicare este cel mai bun aliat pentru prevenirea și controlul imperfecțiunilor cauzate de retenția de apă, sectorul produselor cosmetice oferă o varietate de produse care promit o salvare împotriva acestei ciumă enervante care afectează fesele, coapsele și șoldurile. Dar v-ați întrebat vreodată cum funcționează, care sunt punctele lor forte și ce efecte secundare apar dintr-o utilizare necorespunzătoare? Hai să aflăm împreună!

Ce este celulita și care sunt cauzele

Pentru a înțelege cum funcționează aceste produse cosmetice, mai întâi trebuie să clarificăm ce se întâmplă cu pielea noastră de-a lungul timpului, deoarece tocmai cu aceste modificări va interveni crema anticelulitică.

În primul rând, specificăm că panniculopatia edematoasă-fibră-sclerotică, mai cunoscută sub numele de celulită, este o patologie cutanată care este cauzată de o modificare a hipodermei, un strat activ de țesut conjunctiv care constă în principal din celule grase.

Dacă aceste celule grase se acumulează excesiv în țesutul subcutanat, edemul care apare apare la o încetinire progresivă a microcirculației, prin care organismul eliberează în primul rând toxinele și excesul de lichid.

Vezi si:  Parerea noastra despre Philips BodyGroom TT2040/32

Celulita poate apărea deja la vârsta de 20 de ani, în special pe coapse, în zona laterală a pelvisului și pe fese. Este o imperfecțiune care afectează aproximativ 80% dintre femei, iar cauzele pot fi diverse: predispoziție genetică, dezechilibru hormonal, activitate fizică precară, alimentație slabă, fumat, alcool și fiind supraponderal.

Chiar și o ținută inconfortabilă, cum ar fi Pantalonii cu tocuri prea strânse și înalte, care sunt purtați timp de multe ore pe zi, pot afecta negativ funcționarea corectă a sistemelor vasculare și limfatice și astfel promovează apariția celulitei și inestetică „coajă de portocală”.

Pentru a reduce și a preveni aceste imperfecțiuni enervante, este, așadar, recomandat să alegeți haine confortabile, mai ales dacă faceți lucrări sedentare, să adoptați un stil de viață mai sănătos și să efectuați masaje de drenaj limfatic care să îmbunătățească efectul cosmeticului ales.

Cum funcționează cremele anticelulitice

cum-scapi-de-celulita

Am auzit cu toții despre creme anticelulitice și nu este surprinzător faptul că tot mai multe femei caută în mod constant tratamente de înfrumusețare eficiente pentru a face față acestei pete enervante care în timp devin o adevărată obsesie, dacă nu chiar o obsesie amenință să devină o tulburare mentală.

Cea mai vândută cremă anticelulitică este cu siguranță cea care este formulată cu ingrediente care au ca scop restabilirea funcționalității corecte a microcirculației și menținerea acestei afecțiuni în ciuda stimulilor externi. Pentru a contracara retenția de apă și obezitatea locală, substanțele pe care te poți baza sunt cafeina și teofilina, al căror mecanism de acțiune are ca scop tocmai activarea catabolismului lipidic, adică. procesul metabolic care permite descompunerea și eliminarea acumulărilor de grăsimi.

Vezi si:  Cum sa ne ingrijim axilele?

Pentru a fi cu adevărat eficiente, aceste preparate cosmetice trebuie să îndeplinească trei funcții esențiale: prima este cu siguranță promovarea fluxului de lichide în exces, astfel încât, atunci când toate toxinele au fost eliminate, organismul conține celelalte substanțe conținute în produsele cosmetice, în special cele cu agenți de elasticizare. și efect de netezire, pot beneficia pe deplin.

Al doilea, pe de altă parte, urmărește stimularea metabolismului grăsimilor pentru combaterea depozitelor de grăsime, prin creșterea producției de lipază, enzima care se ocupă cu descompunerea grăsimilor din țesutul subcutanat.

Ultima funcție, dar nu importantă, este reactivarea microcirculației, a cărei încetinire este cauza principală a stagnării lichidelor. Cele mai potrivite sunt produsele cosmetice cu tonifiere și ingrediente protectoare vasculare, de ex. viță de vie roșie și centella asiatică, care au ca scop întărirea pereților capilarelor și a le face mai elastice, pentru a îmbunătăți treptat circulația sângelui și a reduce edemul care provoacă stagnarea lichidelor în spațiile extracelulare.

Cele mai eficiente ingrediente

După cum era de așteptat, celulita este o imperfecțiune cauzată de un dezechilibru între circulația venoasă și limfatică, ceea ce duce la acumularea de lichide progresivă între celulele grase. O strategie bună pentru prevenirea și controlul retenției de apă responsabil pentru celulită este cu siguranță un stil de viață sănătos care începe cu o dietă echilibrată și o activitate fizică regulată.

După aceea, puteți include un produs anticelulitic în rutina dvs. de frumusețe care îmbunătățește elasticitatea și rezistența pielii și favorizează eliminarea excesului de grăsime. Cu toate acestea, întrucât produsele disponibile pe piață nu sunt toate aceleași, unele sunt chiar mai puțin eficiente decât altele, este important să înțelegeți pe ce ingrediente să vă concentrați pentru a reduce și a preveni coaja inestetică de portocală.

Vezi si:  5 sfaturi pentru a vă bucura de beneficiile uleiului de nucă de cocos pentru organism

Printre cele mai utilizate în formularea acestor preparate cosmetice, includem: cofeina, care este apreciată pentru capacitatea sa de a interfera cu metabolismul grăsimilor pentru a facilita eliminarea grăsimilor de către organism; Capsaicina, substanță obținută din ardei iute, despre care se spune că stimulează termogeneza prin creșterea temperaturii corpului pentru a arde rezervele de grăsime prezente în țesutul subcutanat; și Centella asiatică, care datorită efectului de drenare este un adevărat panaceu pentru buna funcționare a microcirculației și întărește capilarele îmbunătățind debitul.

Un alt tratament foarte util pentru controlul celulitei este nămolul de alge Guam, care este perfect pentru reducerea celor mai evidente și evidente semne de retenție de apă. Ca și celelalte, aceste produse trebuie utilizate în mod consecvent și combinate cu un stil de viață sănătos, pentru a obține rezultate vizibile pe termen scurt.

În acest context, am dori să subliniem că toate cremele anticelulitice, chiar și cele mai scumpe cu ingrediente organice, nu pot face minuni pe cont propriu și, pentru a obține efectele dorite, trebuie întotdeauna susținute cu puțină activitate fizică și o dietă echilibrată. .

Este la fel de important să înveți cum să-l folosești corect: pentru ca pielea să beneficieze cel mai mult de ingredientele active conținute în preparatul cosmetic, trebuie să dedici câteva minute mai mult pentru îngrijirea pielii zilnice. Prin urmare, crema trebuie aplicată pe zonele care trebuie tratate cu un masaj lent, circular, de jos în sus, până când produsul este complet absorbit de piele.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *