Cum pregătești pielea înainte de epilare?

Publicat de Maria pe

Pentru a oferi pielii tale un aspect frumos, epilarea este o parte esențială a rutinei tale de îngrijire a pielii. Cu toate acestea, această fază nu rimează întotdeauna cu un moment de plăcere. Pentru a o face ușor, este important să pregătiți zona care trebuie tratată. Descoperiți aceste sfaturi pentru a reduce durerea și a obține rezultate bune.

cum sa ne epilam

Alegerea zilei potrivite

Chiar dacă multe persoane nu o știu, îndepărtarea părului nu este întotdeauna reușită. Alegerea zilei este importantă, astfel încât tratamentul să nu te doară prea mult. Mulți specialiști se sfătuiesc împotriva acesteia în timpul menstruației. Acolo, pielea ta poate fi destul de sensibilă. Drept urmare, epilarea va deveni mai dureroasă. Pentru a evita durerea, singura soluție este să ai răbdare și să aștepți până când ciclul menstrual ajunge la a zecea zi sau mai mult.

Acest lucru este valabil și pentru ora din zi. Există momente în care este mai bine să începi decât alții. De exemplu, este interzis să treci pielea prin acest tip de asalt dimineața. Când te trezești, pielea se încălzește și este posibil să fii în pericol să fii nevoit să treci printr-un calvar în timpul epilării. Este mai bine să începi seara. Dacă nu plănuiți să ieșiți, puteți avea grijă de voi acolo. În plus, circulația sângelui tău este în cea mai bună măsură de când te-ai mișcat foarte mult toată ziua. Vei fi scutit de durere și umflare.

Cei mai atenți aleg momentul ideal în funcție de perioadele lunii. Este demn de remarcat faptul că creșterea părului depinde de această fază. Prin urmare, este recomandat să vă ceară în timpul intervalului descrescător sau zile între luna plină și cea nouă.

Vezi si:  Cel mai bun epilator

Verificați starea pielii

Chiar dacă utilizați cel mai bun epilator pentru față, picioare sau axile, nu neglijați acest pas. Este recomandat să nu-l treci prin acest remediu în timp ce pielea ta este iritată sau deteriorată. Indiferent de zona de tratat, dispozitivul dvs. nu trebuie să-l străbată pentru a evita dureri inutile.

Faceți timp pentru a examina zona pentru leziuni, roșeață, fire de păr îngroșate, arsuri sau alte forme de iritare. Dacă acesta este cazul, asigurați-vă că le vindecați mai întâi pentru a evita agravarea situației. Puteți amâna îndepărtarea părului până când pielea dvs. este „în funcțiune”. În acel moment, veți simți mai puțin.

Nu săriți peste exfoliere

Acest pas este indispensabil din nenumărate motive. Printre cele mai importante, asigură eficacitatea epilării, deoarece permite pielii tale să devină mai moale și mai netedă. Acesta constă în îndepărtarea celulelor moarte care acoperă zona de tratat, sau chiar întregul corp sau față în timp ce ești la ea. Spălarea este esențială, deoarece împiedică formarea firelor de păr îmbrăcate. Și mai bine, reduce considerabil durerea de la început până la sfârșit în momentul scoaterii firelor de păr.

Trebuie remarcat faptul că modul în care vă exfoliați epiderma depinde de natura sa. Folosiți un produs adecvat. Dacă vă gândiți la tratarea zonelor sensibile (linia de bikini sau a brațelor), fiți conștienți că acestea necesită îngrijire specială. Găsiți produse ecologice (ulei de migdale dulci sau unt de shea). Acestea vă vor ajuta să evitați probleme de uscăciune sau roșeață după îndepărtarea părului.

Hidratează pielea

În afară de exfoliere, hidratarea regulată ajută la facilitarea epilării. Nu numai că nu vei suferi martiriul, dar menține pielea suplă.

Vezi si:  Epilarea cu laser sau lumina pulsată pentru față?

De asemenea, reduce durerea pe care o simți când treci prin mașină. Așa că nu uitați să vă înveliți picioarele, brațele sau alte părți pentru a fi depilate cu lapte sau cremă hidratantă cu câteva zile înainte de zi. Este de preferat să nu folosiți produse foarte grase, deoarece lasă un reziduu. Pe de altă parte, puteți prefera produse bogate în aloe vera sau uleiuri vegetale, cum ar fi jojoba sau argan.

Grija pentru epilator

Succesul epilării depinde și de echipamentul folosit. Pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să aveți grijă între două manipulări. De asemenea, rețineți că bacteriile se acumulează rapid. Pentru a le elimina în bine, este esențial să curățați echipamentul.

Unii producători includ accesorii cu echipamentul lor în acest scop. De obicei, este prevăzută o perie mică pentru a îndepărta periile încorporate în capul dispozitivului. Dacă este dificil să le îndepărtați, puteți rula capul direct sub apă după ce îl detașați. După ce faceți acest lucru, nu uitați să-l dezinfectați cu vată alcoolică și să-l uscați la aer liber sau cu un uscător de păr.

Ce trebuie să știți după îndepărtarea părului

Mulți oameni nu suportă durerea de a trece prin echipament. Dacă sunteți unul dintre ei, nu ezitați să folosiți o compresă cu apă rece. Pentru cei cu iritații severe, utilizarea unei creme anti-inflamatorii este necesară pentru a calma pielea. Limitați utilizarea unui astfel de dispozitiv la o dată la două săptămâni cel mult, deoarece acesta poate subția țesutul pielii.

Hidratarea pielii nu este esențială numai înainte de îndepărtarea părului. Epiderma se încălzește sub acțiunea epilatorului. Prin urmare, tinde să se usuce. După un astfel de calvar, puteți restabili rapid situația aplicând un produs hidratant adecvat. Vei simți că te reîmprospătează și te scutește la primul contact. Nu este vorba de a-l peria pe tot corpul. Un strat destul de subțire va fi suficient, mai ales dacă îl masați cu presiune ușoară.

Vezi si:  Parerea noastra despre Philips BodyGroom TT2040/32

Încercați să rămâneți acoperiți până când efectele îndepărtării părului se estompează. A pune protecție solară pe pielea care este încă traumatizată ar fi riscant. Dacă ieși afară fără protecție împotriva razelor solare, vei înrăutăți situația. Este o chestiune de cel mult 2 până la 3 zile. Imediat ce observi că culoarea și porii tăi revin la normal, ești liber să mergi!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *