Cum te poți proteja de soare fără protecție solară?

Publicat de Maria pe

Deși este important să vă protejați de razele solare, nu toată lumea este un fan al protecției solare. Deși există astăzi multe mărci și o varietate de aceste tipuri de produse, raporturile media despre toxicitatea lor sunt cu atât mai violente.

Produsele care sunt vândute în farmacii conțin anumite ingrediente despre care se știe că sunt periculoase pentru sănătate. Alții sunt considerați chiar cancerigeni, deși se presupune că ne protejează pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Chiar dacă devine periculos să aplici o protecție solară făcută într-un laborator, o mulțime de cercetări au dovedit deja eficacitatea altor mijloace pentru a ne împiedica să suferim posibile pagube pe care această stea le arde la fel de utile.

crema protectie solara

Avantajele expunerii la soare

Încă de la naștere, medicii sfătuiesc mama să-i ofere copilului beneficiile soarelui. De fapt, atunci când ne expunem corpul la lumină naturală, organismul nostru își dezvoltă sistemul imunitar natural.

Totuși, nu este recomandabil să rămâneți la lumina soarelui prea mult timp. În zece până la 15 minute, corpul tău va putea produce cantitatea de vitamina D de care ai nevoie pentru sănătatea ta.

În mod ideal, ar trebui să alegeți 2 până la 3 zile pe săptămână pentru a vă înmuia soarele în acest timp scurt. Nu este necesar să te dezbraci pentru a ne răspândi întregul corp. Doar fața, antebrațul și mâinile ar trebui să fie cufundate în razele soarelui.

Vezi si:  4 utilizări simple ale uleiului de nucă de cocos

Anumite produse cosmetice pot fi de mare ajutor.

Cosmeticele care sunt vândute în magazine și chiar în farmacii pot fi de mare ajutor atunci când planificați o vacanță la plajă sau doar zilnic pe vreme caldă.

Cu toate acestea, aceste articole conțin substanțe periculoase toxice pentru corpul nostru. Prin urmare, atunci când cumpărați produsele dvs., trebuie să fiți foarte vigilenți dacă conțin astfel de ingrediente.

În plus, unele produse de vitamina A sunt suspectate a fi cancerigene, inclusiv palmitat de retinil. Cu toate acestea, trebuie menționat că nu toate protecțiile solare conțin această substanță și că este întotdeauna recomandabil să verificați componentele produselor înainte de a cumpăra.

Care sunt alternativele la protecția solară?

Oricât de grijuliu poți fi, trebuie să recunoști că nu este întotdeauna distractiv să aplici protecție solară de fiecare dată când trebuie să fii expus la cea mai mică cantitate de soare. Este și mai neplăcut când descoperim aspectul complet schimbat al pielii noastre, care este ascuns sub un strat gros de crem albicioasă, care nu ne face să arătăm deloc bine.

Deci, pentru a evita toate aceste inconveniente, există câteva trucuri pentru a ne proteja pielea de agresiunile razelor UV pe care le puteți descoperi mai jos:

Limitarea expunerii la radiațiile solare

Căldura crește între orele 11:00 și 16:00. Prin urmare, este recomandabil să rămâneți la umbră în acest timp și, dacă este posibil, să nu expuneți pielea la razele soarelui, ceea ce poate provoca arsuri ale pielii.

Utilizarea accesoriilor de protecție solară

De multe ori nu ni se pare că ne putem proteja de soare cu accesorii simple precum pălării, ochelari de soare sau umbrele mici. Cu toate acestea, acestea sunt lucruri care sunt la îndemâna noastră și pe care le putem folosi în fiecare zi.

Vezi si:  Când și cum trebuie aplicată protecția solară?

Purtați haine adecvate

Când căldura este prea mare, majoritatea oamenilor tind să poarte haine goale care lasă o mare parte din corpul lor expus. Iar purtarea lor este cu adevărat greșeala pe care nu ar trebui să o faci, pentru că, cu cât te expui mai mult, cu atât suferi mai mult de agresiunile soarelui. Cel mai inteligent este să porți haine care să poată acoperi toate părțile corpului. Dacă vă îngrijorează că vă încălziți prea mult, alegeți haine din bumbac sau țesături ușoare, dar cel mai important este să vă protejați corpul de soare.

Celulele pielii au capacitatea naturală de a se proteja de razele UV. Încă este necesară instruirea pentru a activa această funcție. Prin urmare, din primele zile de primăvară, când căldura este încă blândă și plăcută, trebuie să te obișnuiești să ieși afară și să-ți expui pielea la lumină și căldură. În acest fel, pielea va elibera melanocite și îi va stimula sistemul imunitar natural.

Nutriția

Dieta joacă un rol important în dezvoltarea apărărilor naturale ale organismului nostru. O masă echilibrată, bogată în vitamine E și C, ne oferă beneficiile proprietăților antioxidante ale acestor nutrienți. În plus, fructele și legumele de culoare roșie-portocalie au capacitatea de a proteja pielea de efectele distructive ale razelor solare.

Ce zici de produsele ecologice?

Produsele organice nu conțin în mod natural substanțe chimice, deoarece acest lucru este în contradicție cu definiția numelui lor. Produsele cosmetice clasificate în această categorie folosesc, de asemenea, filtre minerale pentru a combate agenții distructivi conținuți în razele solare.

Majoritatea produselor cosmetice organice constau în oxid de zinc și dioxid de titan. Aceste două elemente se caracterizează prin proprietățile lor reflectoare. Deci, când lumina îți lovește pielea, aceste filtre naturale reflectă instantaneu razele, la fel ca o oglindă.

Vezi si:  Parerea noastra despre Philips BodyGroom TT2040/32

La prima vedere, acest tip de protecție solară pare să ofere o protecție optimă. Cu toate acestea, ar fi nerezonabil să vă bazați pe utilizarea acestor substanțe pentru a vă expune la soare fără alte precauții.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *