De ce uleiul de cocos nu este pentru orice tip de ten

Publicat de Maria pe

Uleiul din cocos este unul dintre cele mai populare produse cosmetice datorită compoziției sale cu multe avantaje. Cu toate acestea, mulți specialiști interzic aplicarea pe față. Apropiați-vă de virtuțile acestei esențe conținute în formulele de frumusețe ale bărbaților și femeilor.

ulei de cocos

Proprietăți comedogene?

Ce înseamnă comedogenic în jargonul științific? Este în natura unei loțiuni sau substanțe care poate provoca apariția comedoanelor sau a punctelor negre. În acest sens, există un indice de comedogenitate care variază între 0 și 5 pentru a măsura rata prezentă în produsele cosmetice. La vârsta de 2 ani, simptomele par a fi relativ tolerabile. Pentru uleiul de cocos, această valoare este de 4. Acest lucru indică faptul că este încă impropriu pentru persoanele cu piele grasă și predispusă la acnee.

În plus, atât cunoscătorii, cât și specialiștii în dermatologie arată acest lucru. Explicație: Uleiul nu este similar cu categoria de alimente crude. Are o textură asemănătoare cu ceara care formează o barieră atunci când se răcește și nu pătrunde în pori. Se transformă apoi într-un dop și contribuie semnificativ la uscarea țesutului pielii, deoarece împiedică absorbția și hidratarea pielii.

Un aliat minunat pentru frumusețe

Efectul acestei esențe nu este același dacă ai pielea mai mult sau mai puțin uscată. În acest caz, cea mai bună soluție ar fi să apelezi la o versiune neterminată. Trebuie menționat că acest tip de producție ajută la păstrarea tuturor proprietăților sale.

Pentru bărbați, beneficiile hidratante sunt bine cunoscute. Poate fi folosit pentru bărbierit. Tratamentul ajută apoi la netezirea dermului și ușurează alunecarea lamei de ras. În cazul eczemelor, se sugerează și ca soluție pe termen lung. Este folosit ca exfoliant pentru a îndepărta reziduurile de piele moartă.

Vezi si:  Cel mai bun fond de ten

Structura sa constă în general din acizi grași și este, de asemenea, bogată în acizi laurici. Acestea sunt componente eficiente împotriva atacurilor microbiene și bacteriene. Ele cresc protecția țesutului pielii împotriva formării de ciuperci și alte inconveniente. Această soluție este apoi prezentată sub formă de cremă anti-acnee.

Cu toate acestea, cererea trebuie făcută departe de a fi depășită. Tot ce ai nevoie este o cantitate mică de alun. Așezați alunul pe zona afectată de iritare și masaj ușor. Rețineți că această procedură trebuie urmată de o curățare completă a feței. Pentru a face acest lucru, utilizați multă apă pentru a maximiza eficacitatea produsului.

Beneficii pentru sanatate

Mulți experți sunt de acord că acest produs oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Acest lucru este justificat de bogăția sa de acizi grași cu lanț mediu. Particularitatea acestor elemente este că organismul le asimilează rapid. În acest fel, acestea ne furnizează imediat energie cu energie, spre deosebire de grăsimile animale, cele mai multe fiind transformate în „colesterol rău”.

Specialiștii au efectuat studii îndelungate și au realizat că uleiul obținut din nuca de cocos, datorită prezenței acidului caprilic, ar preveni efectele anumitor microbi. Structura acidului caprilic ar funcționa împotriva unei anumite categorii de bacterii și ciuperci. Alții pledează pentru utilizarea acestuia pentru a menține creierul împotriva riscurilor bolii Alzheimer. Se administrează oral: o lingură pe zi, ca să fie precis.

Ajuta la pierderea in greutate

Deși această soluție nu este recomandată pentru anumite tipuri de piele facială, experții o recomandă celor care vor să scape de niște grăsimi. Cum ai pune-o? Prin introducerea ei în dietă.

Vezi si:  Pareri crema antirid Chanel Le Lift

Explicația fenomenului se bazează pe prezența acizilor grași cu lanț mediu care apar în compoziția acestei esențe. Aceste substanțe grase sunt asimilate rapid de ficat, ceea ce grăbește metabolismul și, prin urmare, există o ardere activă a excesului de calorii. Ingestia acestui ulei dă și o senzație de sațietate. Va reduce semnificativ nevoile alimentare. Acesta este un punct bun în dieta ta de slăbit.

Alte zone in afara de ten

Dacă acest produs rămâne selectiv în zona feței, nu va face mare lucru pentru restul corpului. Această esență cu repararea virtuților este o mare alternativă în lupta împotriva deshidratării. Efectele sale hrănitoare îți vor calma pielea după ce ai făcut soare. Componentele sale funcționează pentru ameliorarea durerii asociate cu arsuri sau roșeață. După momentele de relaxare pe plajă sau în piscină, vă veți simți înviorat cu această soluție. Puteți utiliza, de asemenea, pentru a combate efectul furnicături cauzate de razele UV de pe țesutul pielii.

Amestecarea acestuia cu anumite uleiuri esențiale va spori efectele. Cu un parfum de mentă și ardei gras, de exemplu, scapi de insectele dăunătoare care te vor deranja noaptea. Dacă vă combinați uleiul cu un gust de grapefruit, veți scăpa de vergeturi.

Ajuta firul de par

Acest tratament se află în vârful listei cu cele mai eficiente produse pentru păr. Ingredientele sale active sunt adânc înglobate în scalp și ajută la refacerea tulpinilor deteriorate. Această soluție este, de asemenea, foarte reușită împotriva formării matreții. Este necesar un mic masaj cu loțiunea respectivă. Această ultimă sesiune ar trebui să dureze aproximativ 10 minute după spălarea părului. Lăsați produsul să funcționeze înainte de a-l clăti bine.

Vezi si:  Cea mai buna crema antirid

Dacă o folosiți ca mască, efectul său de hidratare ajută în mod semnificativ la slăbirea nodurilor. Acest lucru face coafarea mult mai ușoară și îți netezește mânerul datorită cursei simplificate de perie.

Când ați văzut toate aceste beneficii, puteți decide să cumpărați (o listă cu cele mai bune oferte poate fi găsită aici).


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *