Epilarea cu laser sau lumina pulsată pentru față?

Publicat de Maria pe

Epilarea cu laser și cu puls pulsat sunt două proceduri diferite. Cu siguranță, acestea oferă rezultate mai mult sau mai puțin similare, inclusiv pielea limpede. Cu toate acestea, confortul oferit nu este același, precum și costul procedurii și condițiile de utilizare. Rezumăm punctele esențiale dintre aceste două tehnici.

epilare faciala cu ipl

Lumină pulsată intensă – IPL

Lumina pulsată este nedureroasă în comparație cu laserul și oferă un efect de lungă durată. Rămâne mai eficient decât epilarea convențională. Poate elimina aproape 80% din părul facial sau orice altă zonă particulară. În consecință, veți obține o piele limpede pe măsură ce aplicați metoda.

Viteza depinde în totalitate de dispozitivul utilizat. Practic, dispozitivul acoperă o suprafață de 2 până la 7 cm², de unde și viteza sa. Acesta are o lampă care emite un bliț larg. Fluxul luminos este în jur de 70 ° C și atinge o distanță de 6 mm adâncime.

La acest nivel, fasciculul lovește firele de păr de la becuri. Distruge foliculii de păr care țin bulbii la locul lor. Rezultatele sunt palpabile după 7 ședințe de îndepărtare a părului.

Dezavantaje ale acestei metode

În lipsa rezultatelor, operația trebuie repetată pe o perioadă de câteva luni sau chiar ani. De asemenea, lumina pulsată rămâne ineficientă pe pielea întunecată. Pielea întunecată are un conținut ridicat de melanină imposibil de tratat.

În plus, operația în sine este costisitoare în comparație cu metodele convenționale. Costul este de aproximativ 300 de euro pentru serviciile intermediare. Pe de altă parte, prețul depășește cu ușurință 1000 de euro pentru institutele mari.

Vezi si:  Când și cum trebuie aplicată protecția solară?

Uneori, se observă reacții adverse asupra epidermei. Acestea sunt de obicei eritem, edem sau blistere. Acestea se datorează puterii diferite a sursei de lumină de la un dispozitiv la altul. Aceasta tinde să ardă straturile pielii, ceea ce duce la durere.

Condiții de aplicare

Înainte de a încerca îndepărtarea părului IPL, vă rugăm să luați în considerare următoarele condiții. Această tehnică funcționează doar pe pielea dreaptă și părul întunecat. Prin urmare, persoanele cu alte tipuri de piele decât acestea ar trebui să se abțină de la utilizarea ei, deoarece există riscul de a se arde.

În ceea ce privește durata, procedura va dura mai puțin de două minute. Frecvența de utilizare este de o dată sau de două ori pe lună. Dincolo de aceste limite, este posibil ca pielea să nu o tolereze. Nu este recomandat în prealabil bronzatul sau expunerea la soare. Același lucru este valabil și pentru îndepărtarea părului, deci optează pentru bărbierit.

Pentru zona facială, nu este nevoie să vă bărbierit, deoarece nuanța din această zonă nu este foarte densă. De asemenea, evitați zonele sensibile, cum ar fi în jurul ochilor și urechilor. În cele din urmă, puneți ochelari anti-reflectorizant pentru a vă proteja în fiecare sesiune.

Îndepărtarea părului cu laser

epilare faciala cu laser

Epilarea cu laser funcționează pe toate tipurile de piele și păr, indiferent de culoarea lor. Le eradică complet. Astfel, rezultatul poate fi vizibil după numai 2 intervenții. Datorită acestei tehnici, se poate obține o epidermă lină și estetică.

Cu toate acestea, operațiunea în sine rămâne dureroasă. Cu siguranță veți simți o senzație agresivă de furnicături pe zona vizată. Prin urmare, pregătește-te mental pentru a trece cât mai bine prin senzația neplăcută.

Vezi si:  Parerea noastra despre Philips BodyGroom TT2040/32

Există trei tipuri de laser pentru îndepărtarea părului: raza yag, raza Alexandria și dioda. Eficiența nu este aceeași între ele. Spre deosebire de lumina pulsată, laserul rămâne mai precis. Atinge doar o țintă specifică, cum ar fi becul. Acest lucru evită deteriorarea altor părți sub piele, cum ar fi celulele pielii.

Dezavantaje ale acestei tehnici

Îndepărtarea cu laser poate fi efectuată doar de către profesioniști și cei din mediul medical. Doar acești specialiști au stăpânirea dispozitivului de utilizat. Pentru preț, costul unei proceduri variază de la un institut la altul. Prețul variază între 100 și 1.000 de euro.

În plus, această tehnică poate provoca umflarea ușoară și arsuri la nivelul pielii. Unii oameni ies din ea cu roșeață pe epidermă. Pe scurt, uneori duce la tulburări de pigmentare.

Cu această tehnică, rezultatul nu este instantaneu. Va fi nevoie de luni pentru a vedea diferența. În cazul leziunilor, alergiilor și acneei, epilarea cu laser nu este de dorit. Același lucru este valabil și pentru gât, maxilar și piept. Pe aceste zone, pielea este atât de subțire încât s-ar putea vindeca doar la pasajele fasciculului.

Precauții cu laserul

Epilarea cu laser necesită unele precauții. Înainte de a lua măsuri, consultați medicul dermatolog. Acest lucru vă va oferi informații despre tipul dvs. de piele. Acest lucru vă va ușura să anticipeze riscurile asociate operațiunii.

Unii oameni reacționează prost la această metodă, deoarece sensibilitatea organismului nu este aceeași. Aceasta include diabeticii, femeile însărcinate sau care alăptează, precum și cele care iau antibiotice și diluanți ai sângelui.

Limitați expunerea la soare înainte de îndepărtarea părului și de asemenea evitați medicamentele fotosensibilizante. Acestea nu promovează efectul laserului. Acesta este același efect ca și bronzarea. Între fiecare tratament, epilarea cu ceară nu este recomandată. Deci, aveți răbdare, deoarece tratamentul durează aproximativ doi ani. Fiecare sesiune durează aproximativ două luni.

Vezi si:  Cum pregătești pielea înainte de epilare?

Cum să alegi un epilator bun?

Pentru epilarea facială, aici este selecția noastră dintre cele mai bune produse. Veți găsi modelul care vă convine. Criteriile care trebuie luate sunt numărul de licăriri. Cu cât numărul de licăriri este mai mare, cu atât veți beneficia mai mult. Dar verificați, de asemenea, deschiderea sau capul de epilare.

Dimensiunea ferestrei determină de obicei eficacitatea acesteia. Prin urmare, preferați modelele cu o fereastră de 7 cm², mai degrabă decât cele cu 2 cm². În plus, țineți cont de bateria dispozitivului. Chiar dacă durata unei sesiuni este scurtă, ar trebui să aveți totuși un dispozitiv care să fie complet autonom. Pentru a face acest lucru, comparați mai multe modele.

Iar pentru procesul cu laser, abonați-vă la un specialist în domeniu. Și încredințați-vă în întregime acestuia din urmă. Greșeala de evitat este să schimbi institutul în mod constant în timpul tratamentului. Pentru a obține rezultate bune, va trebui să joci pe continuitate.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *