Uleiul de ricin, un ulei miraculos pentru corp – adevăr sau legendă?

Publicat de Maria pe

Virtutiile uleiului de ricin au fost transmise de-a lungul secolelor, ceea ce face acest produs un element obligatoriu în tratarea multor boli ale întregului corp. Are o varietate de avantaje și vă permite să depășiți multe inconveniente dacă îndepliniți câteva condiții.

beneficii ulei de ricin

Ajută la creșterea părului?

Utilizarea acestui ulei vegetal datează de trei milenii. Zvonurile și studiile aprofundate au arătat că a existat deja în Egiptul antic. În acea perioadă, a fost utilizat în principal pentru întreținerea crinului cu proprietățile sale de întărire.

Nimic nu sa schimbat astăzi, nici în ceea ce privește compoziția uleiului, nici în ceea ce privește utilizarea sau beneficiile acestuia. Se obține încă din semințele plantei cu același nume: uleiul de ricin. Odată ce această comoară a fost găsită în Africa de Est și Orientul Mijlociu, acum se găsește în India și Brazilia. Există două metode de extragere a lichidului prețios. Cu toate acestea, preferăm să vă referim la produse dintr-o primă presă la rece, care au fost fabricate neterminate și fără aditivi chimici și conțin toți nutrienții importanți.

Un ulei bun conține acizi grași și minerale care au un impact semnificativ asupra creșterii părului. Oferindu-le elementele esențiale de care au nevoie, părul câștigă rapid în forță, volum, dar și protecție împotriva ruperii și pierderii și, desigur, lungime.

Tratamentul funcționează pentru părul scurt, lung, fin, gros sau ondulat. Pentru rezultate mai bune, îl puteți combina chiar și cu alte uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de nucă de cocos sau de măsline, în cantități relativ egale. Prima rețetă ajută la restabilirea structurii manecii făcând o mască care durează aproximativ douăzeci de minute până la înmuiere. Al doilea ajută la îmbunătățirea creșterii și are toate proprietățile unei băi de ulei de noapte.

Vezi si:  Cum sa ne ingrijim axilele?

Înlocuiește produsele de înfrumusețare?

Astăzi, produsele cosmetice inundă piața într-o asemenea măsură încât deseori pierdem un timp bun alegând o cremă de față sau o loțiune de corp. Cu toate acestea, dacă recurgeți la acest tip de ulei (aici este o listă cu cele mai bune oferte), veți elimina o serie întreagă de produse pentru îngrijirea feței. Datorită nutrienților săi naturali, are proprietăți de înmuiere care ajută la refacerea elasticității pielii. Această referință este, de asemenea, văzută ca o soluție economică pentru a nu investi într-o cremă antirid.

Acest ulei are, de asemenea, virtuți demachiante combinate cu capacitatea de a stimula producția de colagen. În acest fel, petele, cercurile întunecate asociate cu oboseala și aspectul acneei sunt depășite. Ca și în cazul părului, afectează și genele și sprâncenele. Cu beneficiile sale hidratante, le hrănește eficient, oferindu-le mai multă moale, grosime și rezistență la poluare. Părul ei nu mai cade și înfundă chiuveta și cada.

Aveți grijă atunci când aplicați, deoarece textura lichidului este încă dificil de răspândit. Dacă aplicați o cantitate mare simultan, riscați să vă îngreunați părul și scalpul. Folosiți un tampon de bumbac sau rimel pe care l-ați curățat anterior. Aveți grijă să nu-l intrați în ochi, deoarece poate provoca dureri incomode. Dacă găsiți acest lucru, clătiți-vă bine ochii cu apă. Pentru bărbați, același lucru se aplică și celor care doresc să-l aplice la barbă.

Acest tratament poate fi utilizat și ca produs de manichiură. Avantajele sale? Întărește structura unghiilor și le protejează de rupere, contribuind în același timp la regăsirea și eradicarea cuticulelor din zonă.

Vezi si:  Parerea noastra despre Braun MGK3085

Este potrivit pentru toate tipurile de piele?

Dermatologii sunt foarte bine informați despre efectele uleiului de ricin asupra pielii. Proprietățile sale elimină multe inconveniente. Desigur, eficacitatea sa împotriva alunițelor sau a negiului are limite. Cu toate acestea, această compoziție naturală combină o varietate de virtute de care ai putea beneficia dacă ai respecta metodele de aplicare specifice în funcție de domeniile de tratat.

Printre beneficiile care pot rezulta din utilizarea acesteia se numără curățarea epidermei și chiar adâncimea porilor pentru a elimina impuritățile, cum ar fi punctele negre și acneea din acizii grași. Acest preparat funcționează de asemenea împotriva micozei și creșterii fungice. Datorită proprietăților sale antimicrobiene, este utilizat și în tratamentul inflamației țesutului pielii, infecții fungice și zgârieturi. Puteți fi siguri că părțile corpului ars de soare vor deveni mai moi datorită proprietăților sale calmante și hidratante.

Efectele asupra sănătății?

Se recomandă întotdeauna aplicarea externă a acestui lichid uleios, altfel ar putea avea consecințe grave asupra sănătății. Fără prescripția medicului cu dozare precisă, nimeni nu ar trebui să o ia. De exemplu, o lingură zilnică ajută la combaterea constipației. În niciun caz nu trebuie continuat tratamentul mai mult de 5 zile.

Dacă suferiți de artrită sau durere musculară, uleiul de ricin (sub alt nume) vă va ajuta. Utilizați metoda cataplasmei. Același lucru este valabil și pentru colită. De asemenea, este eficient pentru problemele de insomnie prin aplicarea unui strat subțire pe pleoape.

Atât copiii cât și adulții se pot bucura de numeroasele avantaje ale acestui produs printre mulți alții, dar dintr-o extracție organică fără aditivi. Dacă aveți un copil mic, un masaj abdominal cu câteva picături va ajuta la ameliorarea senzațiilor de colică inconfortabile.

Vezi si:  Beneficiile uleiului de ricin pentru barba

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *